Ουκρανία: Το Κίεβο κατηγόρησε την Γερμανία ότι «ενθαρρύνει τον Βλαντίμιρ Πούτιν»

Η Ουκρανία κατηγόρησε την Γερμανία ότι «ενθαρρύνει» τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την άρνηση του Βερολίνου να αποστείλει όπλα στο Κίεβο που ανησυχεί για επικείμενη εισβολή έπειτα από την συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορά της.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας κάλεσε την γερμανίδα πρεσβευτή στο Κίεβο Ανκα Φελχουζεν μετά τις «απολύτως απαράδεκτες», σύμφωνα με το Κίεβο, δηλώσεις του αρχηγού του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος χαρακτήρισε «ανοησία» το γεγονός ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ προσάπτουν στην Ρωσία την πρόθεση να εισβάλει στην Ουκρανία.

Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποστείλει τον Φεβρουάριο στην Ουκρανία ένα νοσοκομείο εκστρατείας, αλλά απέρριψε το ενδεχόμενο αποστολής όπλων.

«Σήμερα, η ενότητα της Δύσης απέναντι στην Ρωσία είναι πιο σημαντική από ποτέ», έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Οι γερμανοί εταίροι πρέπει να σταματήσουν να υπονομεύουν την ενότητα με τέτοια λόγια και πράξεις και να ενθαρρύνουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν να εξαπολύσει νέα επίθεση κατά της Ουκρανίας».

Η Ουκρανία είναι ευγνώμων στην Γερμανία για την υποστήριξη που έχει ήδη δώσει, αλλά «αυτές οι δηλώσεις είναι απογοητευτικές», πρόσθεσε ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών.

Η υπουργός Αμυνας της Γερμανίας Κριστίν Λάμπρεχτ δήλωσε ότι η αποστολή όπλων στην Ουκρανία δεν θα συνέβαλλε αυτήν την στιγμή στην εκτόνωση της κρίσης.

Εν μέσω της κρίσης ανάμεσα στην Ρωσία και την Δύση, ο γερμανός αντιναύαρχος Κάι-Άχιμ Σένμπαχ εμφανίσθηκε να δηλώνει σε βίντεο ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «αξίζει τον σεβασμό», ότι το Κίεβο δεν θα επανακτήσει ποτέ τη χερσόνησο της Κριμαίας και ότι ο Πούτιν θέλει να αντιμετωπίζεται ως ίσος από τη Δύση. «Αυτό που θέλει πραγματικά είναι ο σεβασμός. Και, Θεέ μου, το να σεβαστείς κάποιον δεν κοστίζει πολύ, δεν κοστίζει τίποτα. Είναι εύκολο να του δώσουν τον σεβασμό που ζητά – και πιθανόν να του αξίζει», είπε, χαρακτηρίζοντας τη Ρωσία παλιά και σημαντική χώρα.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στο Βερολίνο είπε ότι τα σχόλια του Σένμπαχ δεν αντικατοπτρίζουν τη θέση της Γερμανίας, ούτε στο περιεχόμενο, ούτε στη διατύπωσή τους. «Ο αντιναύαρχος Σένμπαχ θα έχει την ευκαιρία να εκφράσει την άποψή του» στην υπουργό Άμυνας, πρόσθεσε.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ