Nομοθετικό Σώμα Γιούτα: Τερματίζει τις εντολές για μάσκες ενώ κινείται προς την ανάσχεση των τεστ COVID-19 στα σχολεία


Nομοθετικό Σώμα Γιούτα: Η δήμαρχος της κομητείας Σολτ Λέικ Τζένι Γουίλσον προέτρεψε τους ανθρώπους να συνεχίσουν να φορούν ποιοτικές μάσκες Το νομοθετικό σώμα της πολιτείας της Γιούτα έληξε την Παρασκευή τις εντολές για μάσκες για τις κομητείες Salt Lake και Summit με ψήφους 45-29. Και οι 45 ψήφοι υπέρ της κατάργησης δόθηκαν από τους Ρεπουμπλικανούς και οι 17 Δημοκρατικοί που αντιτάχθηκαν ενώθηκαν με 12 Ρεπουμπλικανούς που ψήφισαν υπέρ της διατήρησης των εντολών. “Καταλαβαίνω ότι πολλοί άνθρωποι ψάχνουν τρόπους για να καταπολεμήσουν αυτό το κύμα της Omicron. Καταλαβαίνω ότι πολλοί άνθρωποι θέλουν να θέσουν ένα τέλος σε αυτήν την πανδημία.

Το να κάνεις κάτι για να κάνεις κάτι δεν είναι αρκετά καλή δικαιολογία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πολιτείας GOP. Candace Pierucci.

Οι μάσκες δεν απαιτούνται πλέον από τον νόμο, αλλά οι επιχειρήσεις είναι ελεύθερες να απαιτούν από τους πελάτες να φορούν μάσκες κατά την κρίση τους.

Η ξαφνική αναθεώρηση των κανονισμών της κομητείας σχετικά με τις προφυλάξεις για την COVID-19 εξόργισε ορισμένους πολιτικούς που προέτρεψαν τους πολίτες της Γιούτα να συνεχίσουν να καλύπτονται, ανεξάρτητα από εντολές.

«Παρά τις άστοχες ενέργειες του νομοθέτη, σήμερα, παρακαλούμε συνεχίστε να φοράτε μάσκες καλής ποιότητας ενώ βρίσκεστε στο κοινό», δήλωσε η δήμαρχος της κομητείας Σολτ Λέικ Τζένι Γουίλσον σε δήλωση.

“Είμαστε σε πολύ υψηλά ποσοστά εξάπλωσης της COVID και ελπίζουμε να έχουμε σύντομα πίσω μας την παραλλαγή omicron.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας συμφωνούν ότι οι μάσκες που φοριούνται σωστά βοηθούν στον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID.

Ας βοηθήσουμε όλοι να συνεχίσουν να διδάσκουν οι καθηγητές μας στους μαθητές μας μάθηση, τα νοσοκομεία μας να λειτουργούν και οι κάτοικοί μας να είναι υγιείς».

Το νομοθετικό σώμα της Γιούτα είναι επίσης σε θέση να τερματίσει το υποχρεωτικό Πρόγραμμα Test to Stay που περιγράφεται στο νομοσχέδιο 107 της Γερουσίας της Γιούτα, μια πολιτική που απαιτεί από τους μαθητές να παράγουν τακτικά αρνητικά τεστ για την COVID-19 και τα σχολεία να κλείνουν αφού επιτευχθεί ένα χαμηλό όριο κρουσμάτων.

Το νομοθετικό σώμα έχει παλέψει με το πρόγραμμα εδώ και εβδομάδες.

Οι νομοθέτες της Γιούτα απαγόρευσαν προηγουμένως την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για περισσότερο από μία ημέρα τη σχολική εβδομάδα, αλλά ήραν τους περιορισμούς μετά την εμφάνιση της παραλλαγής όμικρον.

Η πολιτειακή Βουλή ενέκρινε νομοσχέδιο στις 20 Ιανουαρίου, παύοντας για άλλη μια φορά τις προφυλάξεις για το Test to Stay, ενώ αντίστοιχη νομοθεσία έχει αναπηδήσει στην πολιτειακή γερουσία χωρίς έγκριση.

Το νομοσχέδιο 107 της Γερουσίας της Γιούτα απαιτεί διαδικασίες εξέτασης για παραμονή όταν “σχολεία με 1.500 ή περισσότερους μαθητές έχουν το 2% των μαθητών τους θετικό για COVID-19 τις προηγούμενες 14 ημέρες” ή όταν “σχολεία με λιγότερους από 1.500 μαθητές έχουν 30 μαθητές θετικούς στην COVID-19 τις προηγούμενες 14 ημέρες.”

“Είναι πραγματικά επείγον να ενημερώσουμε τις περιφέρειες και τα σχολεία μας ποια είναι η προσέγγιση που θα ακολουθήσουμε για το Test to Stay”, δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός εκπρόσωπος της πολιτείας Τζόρνταν Τόσερ.

Τα τμήματα υγείας στη Γιούτα και τη Μινεσότα αντιμετωπίζουν πιθανές αγωγές αφού εξέδωσαν οδηγίες χρησιμοποιώντας τη φυλή και την εθνικότητα ως παράγοντες προτεραιότητας στη διανομή των θεραπειών για τον κορωνοϊό.

Επιστολές που εστάλησαν την Τετάρτη από την America First Legal (AFL) ισχυρίζονται ότι και οι δύο πολιτείες παραβίασαν την ομοσπονδιακή νομοθεσία μέσω “κατάφωρων διακρίσεων”.

Η Γιούτα δημοσίευσε ένα σύστημα βαθμολόγησης με το οποίο καθορίζεται ο «κίνδυνος» και η καταλληλότητα των ασθενών για θεραπείες.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι “άντρες”, η “ηλικία” και η “μη λευκή φυλή ή η ισπανική/λατινική εθνότητα”.

Οι περισσότεροι από τους διάφορους παράγοντες κινδύνου – συμπεριλαμβανομένων των “άλλων συννοσηροτήτων υψηλού κινδύνου” – λαμβάνουν έναν βαθμό ενώ η φυλετική/εθνοτική κατηγορία λαμβάνει δύο, το ίδιο ποσό που ορίζεται για “συννοσηρότητες υψηλότερου κινδύνου” όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία και η σοβαρή ανοσοκαταστολή. Ένα έγγραφο με ημερομηνία 12 Ιανουαρίου δείχνει τη Μινεσότα να επικαλείται ομοσπονδιακή καθοδήγηση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων που δηλώνει ότι η φυλή και η εθνικότητα είναι σχετικοί παράγοντες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ