Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έδωσε εντολή στις οικογένειες του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στην Ουκρανία για εκκένωση της χώρας


Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι οικογένειες του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στην Ουκρανία έλαβαν εντολή να ξεκινήσουν την εκκένωση μόλις τη Δευτέρα Την επόμενη εβδομάδα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναμένεται επίσης να ενθαρρύνει τους Αμερικανούς να αρχίσουν να φεύγουν από την Ουκρανία με εμπορικές πτήσεις Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε εντολή στις οικογένειες του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στην Ουκρανία να ξεκινήσουν την εκκένωση της χώρας το συντομότερο τη Δευτέρα, λένε αμερικανοί αξιωματούχοι στο Fox News. Την επόμενη εβδομάδα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναμένεται επίσης να ενθαρρύνει τους Αμερικανούς να ξεκινήσουν να φεύγουν από την Ουκρανία με εμπορικές πτήσεις, «ενώ αυτές είναι ακόμα διαθέσιμες», είπε ένας αξιωματούχος.

Η Μόσχα έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία, οδηγώντας σε φόβους για εισβολή.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία ανακοίνωσε ότι το πρώτο φορτίο πυρομαχικών έφτασε σύμφωνα με τις οδηγίες του Προέδρου Μπάιντεν.

Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι τα πυρομαχικά φορητών όπλων αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των 200.000 λιρών από αυτό που το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποκαλεί θανατηφόρα βοήθεια – που χρειάζονται οι Ουκρανοί στρατιώτες στην πρώτη γραμμή. Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε επίσης στο Fox ότι οι αντιαρματικοί πύραυλοι Javelin αναμένεται να φτάσουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας από τις χώρες της Βαλτικής και από τα αμερικανικά στρατιωτικά αποθέματα. Προηγμένα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έφτασαν τώρα στη Λευκορωσία, βόρεια της Ουκρανίας.

Το Πεντάγωνο ανησυχεί ότι η πρωτεύουσα της Ουκρανίας είναι «τώρα στο στόχαστρο», πρόσθεσε ένας άλλος αξιωματούχος. Η Δύση έχει απορρίψει τις κύριες απαιτήσεις της Μόσχας – υποσχέσεις από το ΝΑΤΟ ότι η Ουκρανία δεν θα προστεθεί ποτέ ως μέλος, ότι δεν θα αναπτυχθούν όπλα της συμμαχίας κοντά στα ρωσικά σύνορα και ότι θα αποσύρει τις δυνάμεις της από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ σχεδιάζει να μεταφέρει «έναν τόνο» όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες, λένε αξιωματούχοι. Οι συνομιλίες μεταξύ του Μπλίνκεν και του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την Παρασκευή δεν απέφεραν επιτεύγματα, αν και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις διπλωματικά.

Οι δύο διπλωμάτες θα μιλήσουν ξανά αφού οι ΗΠΑ υποβάλουν επίσημη απάντηση στις ρωσικές απαιτήσεις την επόμενη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ