ΗΠΑ Σικάγο: Κωφός φοιτητής παρακαλεί το πανεπιστήμιο να άρει την εντολή μάσκας για να κατανοεί τους καθηγητές


ΗΠΑ Σικάγο: Ο μαθητής λέει ότι η εντολή της μάσκας έχει δυσκολέψει το σχολείο Ένας κωφός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο εκλιπαρεί το σχολείο να άρει την εντολή μάσκας στην πανεπιστημιούπολη. Το σχολείο έχει εφαρμόσει αυστηρές απαιτήσεις πρόληψης της COVID-19 για τη φοίτηση. Οι εκπαιδευτές και οι μαθητές δεν επιτρέπεται να αφαιρούν μάσκες για να μιλήσουν, ακόμη και κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Η εντολή έχει δυσκολέψει το σχολείο για ορισμένους μαθητές με αναπηρίες.

«Είμαι προπτυχιακός στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, ένα σχολείο που αγαπώ», είπε ο φοιτητής Declan Hurley.

«Αλλά σήμερα, παρακαλώ τη διοίκηση του Πανεπιστημίου του Σικάγο να άρει ή να τροποποιήσει την εντολή της για μάσκα, κάτι που πληγώνει κωφούς και βαρήκοους ανθρώπους σαν εμένα».

Ο Hurley είναι αντιπρόεδρος της ανεξάρτητης σχολικής εφημερίδας The Chicago Thinker και έχει προβλήματα ακοής.

Το περασμένο φθινόπωρο, το πανεπιστήμιο ήταν πιο χαλαρό με τους περιορισμούς του, επιτρέποντας στα άτομα να αφαιρούν μάσκες όταν μιλούν. Ωστόσο, ο κανόνας έκτοτε έγινε αυστηρότερος, χωρίς πλέον να επιτρέπεται στους μαθητές να αφαιρούν τις μάσκες τους, ακόμη και για συζήτηση ή για συμμετοχή στα μαθήματα.

«Αυτή η πολιτική μου επέτρεψε να ακούω πραγματικά τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτές μου καθώς οι μάσκες φιμώνουν την ομιλία των ανθρώπων και με εμποδίζουν να διαβάσω τα χείλη τους», εξήγησε ο Hurley σε ένα βίντεο, αναφερόμενος στους προηγούμενους κανόνες.

“Επιπλέον, οι άνθρωποι υποσυνείδητα αλλάζουν τα πρότυπα ομιλίας τους ενώ φορούν μάσκες.

Αλλά αυτό το τρίμηνο, το πανεπιστήμιο απαγορεύει ρητά σε φοιτητές και καθηγητές να βγάζουν τις μάσκες τους ενώ μιλούν στην τάξη.”

Ο Hurley συνέχισε ισχυριζόμενος ότι το πανεπιστήμιο έχει εγκρίνει μια σειρά πολιτικών που έρχονται σε αντίθεση με την τρέχουσα αντίληψη του κόσμου για την COVID-19.

“Οι διαχειριστές αναφέρουν την παραλλαγή  όμικρον, αλλά μια αναφορά λέει ότι το ποσοστό θνησιμότητας από κρούσματα όμικρον είναι το ένα τεσσαρακοστό εκείνου της παραλλαγής δέλτα”, πρόσθεσε ο Χάρλεϊ στο βίντεο.

“Οι New York Times λένε ότι για έναν εμβολιασμένο 75χρονο, η γρίπη είναι πιο επικίνδυνη από το να πάρει όμικρον.

Και το πανεπιστήμιο επιτρέπει στους φοιτητές να φορούν υφασμάτινες μάσκες, οι οποίες ο πρώην επίτροπος του FDA Scott Gottlieb λέει ότι είναι σχεδόν ανενεργές κατά της COVID”.

Ο Χάρλεϊ είπε ότι ενώ υπάρχουν διάφοροι περιορισμοί που επιθυμεί να καταργηθούν, θα ήθελε πολύ να καταργηθεί η απαίτηση για μάσκες κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, περιγράφοντας την πολιτική ως «σκληρή». «Τουλάχιστον, παρακαλώ το UChicago να μου επιτρέψει να ακούω στην τάξη επιτρέποντας σε δασκάλους και μαθητές να βγάζουν τις μάσκες τους ενώ μιλούν», είπε ο Hurley.

«Οτιδήποτε λιγότερο είναι σκληρό για τους κωφούς και τους βαρήκοους και βυθίζεται κάτω από την κληρονομιά του UChicago της δωρεάν ακαδημαϊκής έρευνας».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ