Ουρολοίμωξη: Αυτά είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε


Η ουρολοίμωξη προκαλείται από την είσοδο βακτηρίων στην ουροδόχο κύστη μέσω της ουρήθρας και στη συνέχεια τον πολλαπλασιασμό τους, προκαλώντας λοίμωξη στο τοίχωμα της ουροποιητικής οδού.

Βασικά συμπτώματα της ουρολοίμωξης είναι:

  • η συχνουρία
  • το τσούξιμο κατά την ούρηση
  • ο πόνος στην ευρύτερη περιοχή της πυέλου

5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που έχετε πάθει ουρολοίμωξη

  • Αναβάλλετε την επίσκεψη στον γιατρό: Όσο καθυστερείτε, τόσο εξαπλώνεται η λοίμωξη και ο κίνδυνος επιπλοκών. Η καθυστέρηση στην έναρξη θεραπείας μπορεί να κάνει μια απλή ουρολοίμωξη να εξελιχθεί σε λοίμωξη των νεφρών. Αυτό θα καταστήσει αναγκαία τη χορήγηση ενδοφλέβιας αντιβίωσης.
  • Σταματάτε την αντιβίωση: Κάθε αντιβίωση πρέπει να λαμβάνεται για όσο διάστημα απαιτείται. Δεν πρέπει να τη σταματάτε μόλις δείτε ότι τα συμπτώματα έχουν αρχίσει να υποχωρούν. Η διακοπή της αγωγής βοηθά τα βακτήρια να αναπτύξουν άμυνες (αντίσταση) ενάντια στα αντιβιοτικά.
  • Δεν πίνετε αρκετό νερό: Οι επίπονες επισκέψεις στην τουαλέτα σίγουρα σας αποτρέπουν από την κατανάλωση υγρών. Ωστόσο, η αφυδάτωση είναι «σύμμαχος» της ουρολοίμωξης, αφού διευκολύνει την επιβίωση και την ανάπτυξη των βακτηρίων στην κύστη.
  • Καταναλώνετε πολύ καφέ και αλκοόλ: Περιορίστε την ενυδάτωση στο νερό και αποφύγετε τον καφέ και το αλκοόλ, καθώς συνδέονται με εντονότερη εκδήλωση των συμπτωμάτων της ουρολοίμωξης. Εάν θέλετε να πιείτε κάτι πέρα από νερό, προτιμήστε τον χυμό κράνμπερι χωρίς ζάχαρη, καθώς βοηθά στην ταχύτερη ανάρρωση από τη λοίμωξη.
  • Καθυστερείτε την επίσκεψη στην τουαλέτα: Αυτή η κακή συνήθεια αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την εκδήλωση της ουρολοίμωξης και επίσης συντελεί στην παράταση των ενοχλήσεων. Ο λόγος είναι ότι συγκρατούνται στην κύστη τα βακτήρια που υπάρχουν στα ούρα και προκαλούν την ουρολοίμωξη αντί να απομακρύνονται από τον οργανισμό.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ