Νοσηλευτική κορωνοϊός: Η πανδημία εμπνέει τους μαθητές να προσφέρουν στην υγεία


Η εργασία των νοσηλευτών του NHS κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 έχει εμπνεύσει αριθμούς ρεκόρ μαθητών να υποβάλουν αίτηση για να ενταχθούν στο επάγγελμα, σύμφωνα με μια έκθεση. Η υπηρεσία εισαγωγής πανεπιστημίων UCAS, με έδρα το Cheltenham, είπε ότι ο αριθμός των 18χρονων που επιλέγουν να σπουδάσουν νοσηλευτική έχει αυξηθεί κατά 38% από το 2019. Πάνω από τα δύο τρίτα των αιτούντων το 2021 είπαν ότι η πανδημία τους ενέπνευσε να γίνουν νοσοκόμοι. Η διευθύνουσα σύμβουλος της UCAS, Clare Marchant, το χαρακτήρισε “πολύ συγκινητικό να το βλέπεις”. Υπήρξε επίσης μια συνολική αύξηση στον αριθμό των αιτούντων νοσηλευτική σε όλες τις ηλικιακές ομάδες φέτος, με ρεκόρ 28.815 που επέλεξαν ένα μάθημα νοσηλευτικής ως πρώτη επιλογή.

Τεράστια ανακούφιση από το αυξημένο ενδιαφέρον

Η κ. Marchant είπε ότι η προθυμία των υποψηφίων να μετακινηθούν σε όλη τη χώρα για να αναλάβουν έναν ρόλο θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση των ελλείψεων προσωπικού, αλλά ότι θα ήθελαν να δουν περισσότερους άνδρες να υποβάλλουν αίτηση, με τις γυναίκες περισσότερες από εννέα φορές περισσότερες πιθανότητες να επιλέξουν μαθήματα νοσηλευτικής. “Στο πρώτο lockdown είδαμε μια τεράστια αύξηση σε άτομα που ήθελαν να υποβάλουν αίτηση για νοσηλευτική. Επαναλήφθηκε ξανά το 2021 και προβλέπουμε ότι θα είναι το ίδιο και το 2022. Το ταξίδι που κάνετε με τους ασθενείς, το να φροντίζετε για την ευημερία του έθνους και να συνεισφέρετε στην κοινωνία έχουν πραγματικά κίνητρα στους ανθρώπους”, πρόσθεσε. Η τάση μπορεί να παρατηρηθεί στο Πανεπιστήμιο του Gloucestershire, στο οποίο σημειώθηκε αύξηση των αιτήσεων, με τον αριθμό των αιτήσεων νοσηλευτικής να σχεδόν διπλασιάζεται από 61 σε 120 τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο καθηγητής Mark Radford, επικεφαλής νοσηλευτής στην Health Education England είπε ότι ήταν υπέροχο να βλέπουμε τόσους πολλούς ανθρώπους να επιλέγουν τη νοσηλευτική ως καριέρα. “Θα μπορούσε να είχε επιζήμιες συνέπειες, αλλά αυτό που είδαμε είναι ότι οι άνθρωποι είπαν ότι η πανδημία ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για να μπουν σε αυτό το επάγγελμα”, πρόσθεσε. Εν τω μεταξύ, στο Somerset, μια νέα σύνδεση μεταξύ Bridgwater και Taunton College και Musgrove Park Hospital στο Taunton προσπαθεί επίσης να εμπνεύσει περισσότερες νέες νοσοκόμες. Σε μαθητές ηλικίας 16 ετών παρέχεται πρακτική εμπειρία σε θαλάμους, ενώ σπουδάζουν για προσόντα όπως το T-Levels και τα πτυχία.

Η ικανοποίηση ότι μπορεί κάποιος να βοηθήσει

Η Angelina είπε ότι απολάμβανε να κάνει πράξη όσα είχε μάθει στην τάξη. “Το να ξέρεις ότι μπορείς να νοιάζεσαι για τους ανθρώπους και να μπορείς να κάνεις κάτι είναι πολύ ικανοποιητικό. Είναι πραγματικά πρακτικό και μπορείς να βιώσεις τι κάνουν οι νοσοκόμες, αντί να στέκεσαι πίσω και να παρακολουθείς”, πρόσθεσε. Η διευθύντρια φροντίδας ασθενών του Somerset NHS Foundation Trust, Ethna Bashford, είπε ότι οι μαθητές ήταν πάντα υπό επίβλεψη και δεν έθεταν ποτέ σε κίνδυνο τον εαυτό τους ή τους ασθενείς. “Είμαστε σε μια πανδημία, επομένως πρόκειται για τη σωστή χρονική στιγμή, ώστε οι μαθητές να έχουν τη σωστή επίβλεψη, διδασκαλία και συμβολή που χρειάζονται”, είπε. “Κάνουν πρακτική εξάσκηση στο κολέγιο και μετά έρχονται στον χώρο εξυπηρέτησης. Η ασφάλεια είναι πολύ σημαντική και δεν θα βάζαμε τους ανθρώπους σε δύσκολη κατάσταση όπου είτε δεν είναι ικανοί είτε ικανοί να κάνουν κάτι”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ