Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Νοσηλεύεται στο Μιλάνο αφού απέσυρε την υποψηφιότητά του για Πρόεδρος


Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Μιλάνου, όπως δήλωσε σήμερα πρόσωπο με γνώση του θέματος. Η νοσηλεία του λαμβάνει χώρα μια μόλις ημέρα αφότου αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος για την προεδρία. Ο Μπερλουσκόνι, 85 ετών, εισήχθη στο νοσοκομείο για ιατρικούς ελέγχους ρουτίνας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANSA. Δεν ήταν αμέσως σαφές πότε νοσηλεύτηκε. Ένας εκπρόσωπος του Μπερλουσκόνι δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο. Το Σάββατο ο Μπερλουσκόνι αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος για πρόεδρος ενόψει της κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα.

Ο δεξιός συνασπισμός ζήτησε από τον Μπερλουσκόνι να είναι υποψήφιος, αλλά η προσπάθειά του ήταν απίθανο να είναι επιτυχής λόγω των δυσκολιών να συγκεντρώσει την ευρεία υποστήριξη που παραδοσιακά απαιτείται μεταξύ των περισσότερων από 1.000 νομοθετών και περιφερειακών αντιπροσώπων που εμπλέκονται. Ο τέσσερις φορές πρωθυπουργός υποβλήθηκε σε μεγάλη εγχείρηση καρδιάς το 2016 και επέζησε από τον καρκίνο του προστάτη. Εισήχθη επανειλημμένα στο νοσοκομείο τον περασμένο χρόνο αφού προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό το 2020.

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Απόσυρση για την Προεδρία λίγο πριν τη νοσηλεία

Ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι το Σάββατο απέσυρε την αμφιλεγόμενη υποψηφιότητά του για την ιταλική προεδρία, αλλά αρνήθηκε να υποστηρίξει τον σημερινό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι για την πολυπόθητη θέση. “Αποφάσισα να κάνω ένα ακόμη βήμα στο δρόμο της εθνικής ευθύνης, ζητώντας από όσους είχαν υποβάλει το όνομά μου για την Προεδρία της Δημοκρατίας να παραιτηθούν”, ανέφερε ο Μπερλουσκόνι σε δήλωση. Η υποψηφιότητα του 85χρονου για μια θέση που συνήθως προοριζόταν για πρόσωπα του πατέρα του έθνους έμοιαζε με μακρινό όνειρο, δεδομένης της καριέρας του που χτυπήθηκε από σκάνδαλα, των επίμονων νομικών προβλημάτων και της ολοένα και πιο αδύναμης υγείας του.

Η απόφασή του, μετά από τηλεδιάσκεψη με άλλους ηγέτες του ιταλικού συντηρητικού μπλοκ, θα μπορούσε να διευκολύνει την επίτευξη συμφωνίας για έναν νέο πρόεδρο. Αλλά ο Ντράγκι, που θεωρείται ο πρωτοπόρος για τη θέση, δεν έλαβε την υποστήριξη του Μπερλουσκόνι. “Από σήμερα θα εργαστούμε λοιπόν με τους ηγέτες της κεντροδεξιάς… για να συμφωνήσουμε σε ένα όνομα ικανό να συγκεντρώσει ευρεία συναίνεση στο κοινοβούλιο”, είπε ο Μπερλουσκόνι, επιμένοντας ότι ο Ντράγκι θα πρέπει να παραμείνει πρωθυπουργός. Οι εκλογές θα αποφασιστούν από 1.009 αντιπροσώπους γνωστούς ως μεγάλοι εκλέκτορες, που θα περιλαμβάνουν μέλη των δύο βουλών του κοινοβουλίου και περιφερειακούς εκπροσώπους. Θα ξεκινήσουν την ψηφοφορία τη Δευτέρα με μυστική ψηφοφορία.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ