Ουκρανία: Το Κίεβο θα διαλύσει τις φιλορωσικές «ολιγαρχικές δομές», δηλώνει σύμβουλος της προεδρίας

Η Ουκρανία «θα συνεχίσει να εξαρθρώνει» κάθε φιλορωσική ομάδα, μετά και τις κατηγορίες της Βρετανίας ότι η Μόσχα επιδιώκει να εγκαταστήσει μια φιλορωσική ηγεσία στο Κίεβο, ανέφερε σήμερα ένας σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου.

«Το κράτος μας θα συνεχίσει την πολιτική της διάλυσης κάθε ολιγαρχικής και πολιτικής δομής που θα μπορούσε να δράσει για την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας ή που συνεργάζεται με τους (Ρώσους) κατακτητές», σύμφωνα με τις γραπτές δηλώσεις που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μιχαήλο Ποντόλιακ.

Το όνομα του πρώην βουλευτής Γεβγκένι Μουράγεφ, τον οποίο κατονόμασε το Λονδίνο ως πιθανή επιλογή της Ρωσίας, «δεν προκαλεί έκπληξη», εκτίμησε. «Οι κυβερνήσεις των εταίρων μας άρχισαν να λένε τα πράγματα με το όνομά τους και να αποκαλύπτουν τους ‘φίλους της Ρωσίας’», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας και την πρόσφατη απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλει κυρώσεις σε τέσσερις Ουκρανούς, με την κατηγορία ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Οι δύο από τους τέσσερις είναι εν ενεργεία βουλευτές.

«Οι βρετανικές πληροφορίες ολοκληρώνουν» τη λίστα των προσώπων που έχουν επιλεγεί από το Κρεμλίνο για «να προσπαθήσουν να προωθήσουν τα ρωσικά συμφέροντα», συνέχισε.

Στη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Φόρεϊν Όφις κατονομάζονται άλλοι τέσσερις Ουκρανοί που «είναι σε επαφή με πράκτορες των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών». Ο ένας από αυτούς, ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας και Ασφάλειας της Ουκρανίας, ο Βολοντίμιρ Σίφκοβιτς περιλαμβάνεται και στην αμερικανική λίστα των προσώπων στα οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ