Κλειστά σχολεία 24/01 και 25/01: Ποια δεν θα λειτουργήσουν λόγω της κακοκαιρίας (ΛΙΣΤΑ)


Κλειστά σχολεία σε πολλές περιοχές τη χώρας λόγω της κακοκαιρίας – Δείτε αναλυτικά τη λίστα

Ο ένας μετά τον άλλο οι δήμοι στη χώρα αποφασίζουν το κλείσιμο των σχολείων, προληπτικά, έτσι ώστε να περάσει το κύμα κακοκαιρίας.

Περιφέρεια Αττικής

Κλειστά θα είναι τα σχολεία στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου. Ειδικότερα, δεν θα λειτουργήσουν βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε όλη την Αττική, όπως αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τις περιοχές που δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία:

Δήμος Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημέρωσε ότι εξαιτίας του παγετού και της αναμενόμενης χιονόπτωσης τα σχολεία της Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022.

Εκτός του ψύχους και των προβλημάτων που ενδέχεται να δημιουργήσει η πιθανή χιονόπτωση, οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες καθιστούν ανέφικτο τον σωστό αερισμό την αιθουσών, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Οι βρεφονηπιακοί/παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη, θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση.

Δήμος Κιλκίς

Με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Κιλκίς (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια καθώς και οι εκπαιδευτικές δομές ειδικής εκπαίδευσης (Ειδικό Σχολείο Κιλκίς, Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο, Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης) θα μείνουν κλειστές εξαιτίας της επικράτησης ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών. Επιπροσθέτως, η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων προκρίνεται ως προληπτικό μέτρο για την αποφυγή έκθεσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού σε δριμύ ψύχος λόγω του τακτικού αερισμού των αιθουσών διδασκαλίας με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς της Covid – 19.

Τα σχολικά μαθήματα θα καλυφθούν με εξ αποστάσεως διδασκαλία (τηλεκπαίδευση) σε συνεργασία των Προϊσταμένων των δύο εκπαιδευτικών βαθμίδων του νομού με τις οικείες Διευθύνσεις των Σχολείων. Η απόφαση του Δημάρχου εκδόθηκε μετά από συνεννόηση και με τη σύμφωνη γνώμη των Προϊσταμένων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Ανοιχτοί θα παραμείνουν οι δημοτικοί παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς και οι δομές προσχολικής αγωγής της ΚΔΕΚ.

Εύβοια

Στην Εύβοια από την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου μέχρι και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου θα κλείσουν τα σχολεία των δήμων Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας, Διρφύων-Μεσσαπίων.

Από την Δευτέρα μέχρι και την Τρίτη των δήμων Χαλκιδέων, Ερέτριας και Σκύρου.

Ειδικότερα, κατόπιν απόφασης της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Χαλκιδέων,

α) των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Ειδικών Σχολείων του Δήμου Χαλκιδέων μέχρι και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

β) των Παιδικών Σταθμών, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Χαλκιδέων μέχρι και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Η αναστολή λειτουργίας κρίθηκε απαραίτητη καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με χαμηλές θερμοκρασίες, παγετό και χιονοπτώσεις, που αναμένονται να επηρεάσουν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων.

Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της αρμόδιας Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Καλογεράκη – Αρχοντάκη και με την σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, αποφάσισε την αναστολή των μαθημάτων στα σχολεία του Δήμου για τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19.

H κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τη Δευτέρα οπότε και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Δήμος Σικυωνίων

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στην περιοχή μας από χθες, Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Ε.Μ.Υ. θα συνεχιστούν και θα ενταθούν και αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τον παγετό και τις χιονοπτώσεις σε όλο το δήμο Σικυωνίων.

Με αυτά τα δεδομένα την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, δεν θα λειτουργήσουν οι βρεφικοί, παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια του Δήμου Σικυωνίων.

Δήμος Ρεθύμνης

Ο Δήμος Ρεθύμνης, το Τμήμα Παιδείας του και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργαλής, με τη σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών Α’θμιας Εκπ/σης κ. Λ. Καρβούνη και Β’ θμιας Εκπ/σης κ. Ι. Γαζανού, ανακοίνωσαν ότι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνης θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Δήμο Κορινθίων

Κλειστές θα παραμείνουν με απόφαση του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου Κορινθίων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και παιδικοί σταθμοί) την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022. Η απόφαση ελήφθη ως προληπτικό μέτρο για την ασφάλεια και προστασία των μαθητών, των μαθητριών και του εκπαιδευτικού προσωπικού λόγω των έκτακτων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που προβλέπει η ΕΜΥ και για την περιοχή, κύρια χαρακτηριστικά των οποίων θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ο παγετός και πιθανόν οι χιονοπτώσεις.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί για την εξυπηρέτηση των γονέων που εργάζονται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα.

Δήμος Κισάμου

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, με απόφαση του Δημάρχου κ. Μυλωνάκη η λειτουργία του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Έλους αναστέλλεται.

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες στο δήμο Διρφύων Μεσσαπίων την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, καθώς η κακοκαιρία Ελπίδα έχει φέρει πυκνές χιονοπτώσεις στις περισσότερες δημοτικές Ενότητες.

Δήμος Αμοργού

Με απόφαση του Δημάρχου Αμοργού Ελευθερίου Καραΐσκου κλειστές θα είναι όλες οι σχολικές μονάδες του νησιού την Δευτέρα 24/1 και την Τρίτη 25/1.

Δήμος Φλώρινας

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ Δήμου Φλώρινας, καθώς και τα ΚΔΑΠμΕΑ και ΚΔΑΠ Φλαμπούρου, τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και της μη ολοκλήρωσης του δευτεροβάθμιου ελέγχου των κτηρίων.

Δήμος Γρεβενών

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 μία ώρα αργότερα.

Δήμος Τήνου

Ο Δήμος Τήνου αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης τη Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιανουαρίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων και των ιδιαίτερων χαμηλών θερμοκρασιών που εμποδίζουν τη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (αερισμός αιθουσών, προαυλισμός κτλ) καθώς και για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν.

Φθιώτιδα

Με Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα, σε συνεννόηση με όλους τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας, τα σχολεία, δε θα ανοίξουν τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και τα μαθήματα θα διεξαχθούν με τηλεκπαίδευση Δευτέρα – Τρίτη.

Δήμος Ναυπλιέων

Κλειστές θα είναι οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ναυπλιέων στις 24 και στις 25 Ιανουαρίου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στο Ναύπλιο θα είναι ανοιχτοί.

Δήμος Νάξου

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, αναστέλλεται η με φυσική παρουσία των μαθητών, στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Κρήτη

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε πολλές περιοχές της Κρήτης εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της αρμόδιας Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Καλογεράκη – Αρχοντάκη και με την σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, αποφάσισε την αναστολή των μαθημάτων στα σχολεία του Δήμου για τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19.

H κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τη Δευτέρα οπότε και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Δήμος Ρεθύμνου

Ο Δήμος Ρεθύμνης, το Τμήμα Παιδείας του και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργαλής, με τη σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών ανακοίνωσαν ότι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνης θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Η κοινή απόφαση λήφθηκε δεδομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν το προσεχές διήμερο στο Ρέθυμνο. Ήδη χιονίζει στην Περιφέρεια του Δήμου ενώ οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν ενδεχομένως να προκαλέσουν παγετό στο οδόστρωμα, συνθήκη που καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη τη μετακίνηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων στα σχολεία.

Για τους παραπάνω λόγους και με προτεραιότητα την ασφάλεια και υγεία των μαθητών, τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Ρεθύμνης θα επαναλειτουργήσουν την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022.

Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. Φ.400/20/23.01.2022 απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Χανίων όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων θα παραμείνουν κλειστές τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Η απόφαση λήφθηκε δεδομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επικρατήσουν το προσεχές διήμερο σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Σε περίπτωση ανάγκης παράτασης του μέτρου θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Δήμος Αγίου Νικολάου

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον Δήμο Αγίου Νικολάου και με την πρόβλεψη για ένταση των καιρικών φαινομένων σε συνδυασμό με τις ειδικές συνθήκες λειτουργίας των σχολείων εξαιτίας της πανδημίας, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα (24/1), τα σχολεία και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο.

Τα μαθήματα σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, θα πραγματοποιηθούν κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης.

Δήμος Γόρτυνας

Λόγω της χιονόπτωσης και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται στις Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα, του Δήμου Γόρτυνας και λαμβάνοντας υπόψη την πρόγνωση της ΕΜΥ για τα επόμενα 24ωρα, όλα τα σχολεία (Βρεφικός, Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) στις παραπάνω Δημοτικές Ενότητες θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25/1, για προληπτικούς λόγους, για την προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

Στις Δ.Ε. Γόρτυνας και Κόφινα, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Σε περίπτωση, ωστόσο, που τα έντονα καιρικά φαινόμενα επεκταθούν και σε αυτές τις Δημοτικές Ενότητες και αν προκύψουν προβλήματα σχετικά με την λειτουργία των σχολείων, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Οροπέδιο Λασιθίου

Υπενθυμίζεται πως ήδη από την περασμένη Παρασκευή η δημοτική αρχή έχει πάρει την απόφαση να κρατήσει κλειστά όλα τα σχολεία για την Δευτέρα και για όσο διαρκέσει η κακοκαιρία.

Δήμος Μυλοποτάμου

Με απόφαση Δημάρχου, όλα τα σχολεία του Δήμου Μυλοποτάμου και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Αντίστοιχη απόφαση ισχύει και για του Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς σε όλο τον Δήμο Μυλοποτάμου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ