Στα άκρα η κόντρα ΝΔ και Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τα τρικάκια κατά των βιασμών


Κι όμως το σοβαρό ζήτημα των βιασμών και των κακοποιήσεων πήρε πολιτικές διαστάσεις άγριας κόντρας μετά τα τρικάκια που πέταξε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με τα οποία «στοχοποιούνται» γενικώς και αορίστως οι «νέοι και πλούσιοι βιαστές». Παρά το γεγονός ότι επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να εμπλακεί στην κόντρα, άνοιξε μέτωπο και πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα συγκεκριμένα τρικάκια έριξαν νερό στο μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης, ενώ ήταν έντονη η αντίδραση τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και της ΟΝΝΕΔ. «Πλούσιοι, νέοι, ωραίοι, σεξιστές. Δεν μας κάνει εντύπωση που είστε βιαστές» και «Τέλος στην ασυδοσία των ελίτ. Είμαστε μαζί με κάθε Γεωργία», έγραφαν τα τρικάκια της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. «Να σταματήσει να χύνει κροκοδείλια δάκρυα και να προσπαθεί γι’ άλλη μια φορά να καπηλευτεί τον ανθρώπινο πόνο» κάλεσε η ΝΔ με ανακοίνωσή της τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τρικάκια της Νεολαίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη. Κάνοντας λόγο για «προκλητική και χυδαία προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να καπηλευτεί κομματικά τη φρίκη που προκαλούν στην κοινωνία, ειδεχθή εγκλήματα που βρίσκονται ενώπιον των αστυνομικών αρχών και της δικαιοσύνης», η ΝΔ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι αυτή την περίοδο έχει δημιουργηθεί ένα περιβάλλον στο οποίο οι γυναίκες αισθάνονται πιο ασφαλείς να βγαίνουν και να καταγγέλλουν, όταν παλαιότερα τα στόματα έμεναν κλειστά και όλα αυτά παρέμεναν στο σκοτάδι. «Δεν ξεχνάμε ότι στην υπόθεση βιασμού στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ζητούσε να κουκουλωθεί η υπόθεση και να μην πάρει δημοσιότητα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ: «στον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε από τη ΝΔ, προβλέφθηκε η αυστηροποίηση των ποινών για τους βιασμούς και την προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας και αξιοπρέπειας. Το κακούργημα του ομαδικού βιασμού επισύρει πλέον αποκλειστικά ισόβια κάθειρξη και όχι και πρόσκαιρη κάθειρξη 10-15 ετών όπως προέβλεπε ο ΠΚ του ΣΥΡΙΖΑ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ που μεταξύ άλλων αναφέρει: «Για όλους εμάς στην ΟΝΝΕΔ, οι βιαστές είναι εγκληματίες και δεν έχουν σημασία τα χαρακτηριστικά τους, αλλά το να οδηγούνται άμεσα ενώπιον της Δικαιοσύνης και, με την απόδειξη της ενοχής τους, να τιμωρούνται με τις μέγιστες ποινές. Αυτή είναι η μόνη απάντηση στον βιασμό σε μια σύγχρονη κοινωνία. Αυτή είναι και η προσέγγιση που καθημερινά υλοποιεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με τις νέες αλλαγές που έφερε στον Ποινικό Κώδικα, προστατεύοντας αποτελεσματικά τα θύματα των εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Και είμαστε περήφανοι που πολλές από αυτές τις αλλαγές αποτέλεσαν προτάσεις της ΟΝΝΕΔ».

Από την πλευρά της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της επιχειρεί να συνδέσει τη Νέα Δημοκρατία με τις υποθέσεις Λιγνάδη και Νίκου Γεωργιάδη. Στην ανακοίνωσή της η Ν. ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Δεν μας προκαλεί εντύπωση η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. Τα στελέχη της, άλλωστε, έχουν μάθει να λαμβάνουν μέρος σε προσπάθειες συγκάλυψης, όπως στις περιπτώσεις Λιγνάδη και Γεωργιάδη. Η κοινωνική αλληλεγγύη τούς είναι άγνωστη φράση. Αν θέλουν, όμως, ας απαντήσουν γιατί η 24χρονη δεν κατέθεσε με ψυχολόγο, όπως, κανονικά, θα έπρεπε να γίνει. Ας απαντήσουν για την απάνθρωπη καθυστέρηση εξέτασης από Ιατροδικαστή. Η σιωπή έχει σπάσει! Εμείς θα είμαστε σταθερά ενάντια σε κάθε μορφή έμφυλης βίας και θα στηρίζουμε τη φωνή των θυμάτων!»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ