Κλειστά Πανεπιστήμια σήμερα λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα: Τι θα συμβεί με την εξεταστική


Κλειστά Πανεπιστήμια και σχολές λόγω κακοκαιρίας – Ποιες σχολές αναστέλλουν μαθήματα

Σε προσαρμογή των ακαδημαϊκών τους δραστηριοτήτων προχώρησαν αρκετά Πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα ανακοινώνοντας αναστολή μαθημάτων και μεταφορά των μαθημάτων προς εξέταση.

Πιο αναλυτικά:

Πολυτεχνείο Κρήτης

Οι έκτακτες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν την αναβολή και μετάθεση των προγραμματισμένων εξετάσεων στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στο ΕΛΜΕΠΑ. Στο μεν Πολυτεχνείο οι εξετάσεις της Δευτέρας και της Τρίτης μεταφέρονται σε μεταγενέστερο χρόνο, ενώ στο ΕΛΜΕΠΑ οι εξετάσεις της Δευτέρας αναβάλλονται, σύμφωνα με το zarpanews.

Η ανακοίνωση του Πολυτεχνείου Κρήτης:

Ενημερώνουμε την Πολυτεχνική Κοινότητα και κάθε ενδιαφερόμενο ότι η Πρυτανεία του Ιδρύματος λαμβάνοντας υπόψη:

  • την πρόγνωση της ΕΜΥ για ακραία καιρικά φαινόμενα τα επόμενα 24ωρα
  • τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς πολίτες για αποφυγή μετακινήσεων
  • τον αυξημένο κίνδυνο για τα μέλη του Ιδρύματος λόγω παγετού και χαμηλών θερμοκρασιών
  • την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων με την οποία όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων θα παραμείνουν κλειστές στις 24 και 25 Ιανουαρίου 2022

αποφασίζει ότι το Ίδρυμα θα λειτουργήσει με ειδικές περιοριστικές συνθήκες για τις επόμενες δύο ημέρες, δηλαδή Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, για την ασφάλεια των μελών του.

Όσον αφορά στην τρέχουσα εξεταστική περίοδο, το πρόγραμμα εξετάσεων των δύο αυτών ημερών, δηλαδή Δευτέρα 24.01.2022 και Τρίτη 25.01.2022, μεταφέρεται αυτούσιο, χωρίς αλλαγές σε ημέρες, ώρες ή αίθουσες, στην αρχή της κενής εβδομάδας μεταξύ των δύο εξαμήνων, δηλαδή Δευτέρα 14.02.2022 και Τρίτη 15.02.2022.

Όσον αφορά στις υπηρεσίες του Ιδρύματος, αυτές θα παραμείνουν ανοιχτές, αλλά θα λειτουργήσουν με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό μόνο για τις άμεσες και επείγουσες ανάγκες. Το υπόλοιπο προσωπικό θα εργαστεί από το σπίτι (εξ αποστάσεως). Η επιλογή του προσωπικού που απαιτείται να εργαστεί με φυσική παρουσία και των εργασιών που θα κριθούν απαραίτητες θα γίνει με ευθύνη των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων και ενημέρωση της Πρυτανείας.

Η ανακοίνωση του ΕΛΜΕΠΑ

Αγαπητά μέλη της κοινότητας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, σας ενημερώνουμε ότι, βάσει απόφασης του Πρυτανικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 24/1/2022, οι εξετάσεις στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο αναβάλλονται λόγω της εντεινόμενης κακοκαιρίας και των χιονοπτώσεων στην Κρήτη.

Πανεπιστήμιο Κρήτης

Αναστέλλεται η εκπαιδευτική διαδικασία (αναβάλλονται οι εξετάσεις) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τη Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 λόγω των προβλεπόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών σε συνάρτηση με τα προβλήματα που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19. Οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Αναστολή εκπαιδευτικής λειτουργίας, 24-25/1/2022 Αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία του Πανεπιστημίου Πειραιώς στις 24 και 25 Ιανουαρίου 2022, λόγω αναμενόμενων ακραίων καιρικών συνθηκών.

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αναστολή λειτουργίας των Σχολών και των Τμημάτων του Συγκροτήματος Ευρίπου από τις 24 έως και τις 25 Ιανουαρίου 2022.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, κατόπιν επικοινωνίας με τις διοικήσεις των Σχολών και των Τμημάτων του Συγκροτήματος Ευρίπου και με το Δήμαρχο Μεσσαπίων κύριο Ψαθά, αποφάσισαν την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας στο Συγκρότημα Ευρίπου για τη Δευτέρα και την Τρίτη. Θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση σχετικά με την Τετάρτη.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που προβλέπεται να επικρατήσουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα και κατόπιν συστάσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώνεται ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι λειτουργίες του Πανεπιστημίου με φυσική παρουσία σε όλες τις πανεπιστημιουπόλεις τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25-01-2022. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την Τετάρτη 26-01-2022, εφόσον τα έντονα καιρικά φαινόμενα επιμένουν.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία του ΕΜΠ για 24 και 25 Ιανουαρίου 2022, λόγω αναμενόμενων ακραίων καιρικών συνθηκών. Οι Σχολές θα ανακοινώσουν τις τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των εξετάσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ