Κύμα Omicron: Αφήνει τις τράπεζες τροφίμων των ΗΠΑ να αναζητούν εθελοντές


Κύμα Omicron: Εθελοντές μοιράζουν τρόφιμα από ένα ντουλάπι τροφίμων που διαχειρίζεται η Feeding America. Οι τράπεζες τροφίμων σε όλες τις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν κρίσιμες ελλείψεις εθελοντών καθώς η παραλλαγή Omicron τρομάζει τους ανθρώπους από τις συνηθισμένες βάρδιες και εταιρείες και σχολεία που παρέχουν τακτικά μεγάλες ομάδες εθελοντών ακυρώνουν τη συμμετοχή τους λόγω φόβων για ιούς. Σε αυτό προστίθεται η πανεθνική έλλειψη οδηγών φορτηγών, αναγκάζοντας πολλές τράπεζες τροφίμων να στέλνουν email στα πρακτορεία που βοηθάνε, συμβουλεύοντάς τα να κάνουν εναλλακτικές ρυθμίσεις για να λαμβάνουν παραγγελίες προϊόντων λόγω έλλειψης οδηγών.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι τράπεζες τροφίμων βλέπουν ήδη μια σοβαρή αύξηση στο κόστος των τροφίμων, που τροφοδοτείται από ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και τον πληθωρισμό.

«Οι τράπεζες τροφίμων βασίζονται σε εθελοντές. Έτσι διατηρούμε το κόστος χαμηλά», δήλωσε η Shirley Schofield, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Τράπεζας Τροφίμων της Βόρειας Αλαμπάμα.

«Η δουλειά γίνεται ακόμα, αλλά με πολύ υψηλότερο κόστος».

Η έκταση του προβλήματος επισημάνθηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της εθνικής εορτής για την Ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ, όταν πολλές τράπεζες τροφίμων οργανώνουν παραδοσιακά μαζικές εθελοντικές εκδηλώσεις ως μέρος μιας ημέρας υπηρεσίας.

Η Ημέρα MLK μπορεί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της χρονιάς, αλλά πολλές τράπεζες τροφίμων επέλεξαν να ακυρώσουν τα σχέδιά τους φέτος ή συνέχισαν με ριζικά χαμηλότερους αριθμούς από τα χρόνια πριν από την πανδημία.

Στο Tallahassee της Φλόριντα, τα σχέδια για μια εκδήλωση με πρωτοβουλία εθελοντών στις γιορτές ακυρώθηκαν απότομα όταν όλοι οι εθελοντές αποχώρησαν.

Οι τράπεζες τροφίμων χρησιμοποιούν γενικά εθελοντές για να ταξινομήσουν τις δωρεές και να συσκευάσουν έτοιμα κουτιά αγαθών για διανομή.

Είναι κοινή πρακτική να διευθετείται η αποστολή μεγάλων ομάδων εθελοντών από τοπικές εταιρείες ή σχολεία, αλλά αυτό έχει αφήσει το σύστημα ευάλωτο σε αυτά τα ιδρύματα που αποσύρονται αμέσως.

Στο Irvine της Καλιφόρνια, η Second Harvest Food Bank of Orange County ξεκίνησε ένα φιλόδοξο αγροτικό έργο σε 45 στρέμματα γης που παρέχονται από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Είκοσι δύο στρέμματα έχουν φυτευτεί με λάχανο και μπρόκολο και είναι ώρα συγκομιδής, αναφέρει το Associated Press. Ωστόσο, η απόκτηση αρκετών εθελοντών από εταιρικές οντότητες κατά τη διάρκεια αυτής της αύξησης του ιού έχει πραγματικά βλάψει. «Είναι τρομερό γιατί είναι μια εξαιρετική εμπειρία σε εξωτερικούς χώρους», δήλωσε η Claudia Keller, διευθύνουσα σύμβουλος της τράπεζας τροφίμων. «Σταυρώνουμε τα δάχτυλά μας ότι αυτό είναι ένα βραχυπρόθεσμο πράγμα. Γνωρίζουμε ότι πολλοί από τους εθελοντές τσακώνονται για να βγουν εκεί έξω».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ