Γερμανία Όμικρον: Συνεδριάζουν οι κυβερνήτες της χώρας καθώς το νέο κύμα επιδεινώνεται


Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και οι 16 κυβερνήτες των πολιτειών της Γερμανίας θα συναντηθούν σήμερα Δευτέρα για να χαράξουν την πορεία της χώρας προς τα εμπρός στην πανδημία του κορωνοϊού. Παράλληλα, αναμένεται να δώσουν προτεραιότητα στη χρήση των τεστ PCR για όσους κινδυνεύουν περισσότερο, καθώς η παραλλαγή Όμικρον τροφοδοτεί μια απότομη αύξηση των λοιμώξεων. Η Γερμανία έχει δει μια σειρά από νέα ρεκόρ λοιμώξεων τις τελευταίες δύο εβδομάδες καθώς η Όμικρον βρίσκεται σε έξαρση. Για σήμερα Δευτέρα, το εθνικό κέντρο ελέγχου ασθενειών δήλωσε ότι 840,3 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους έχουν καταγραφεί την περασμένη εβδομάδα και 63.393 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες . Ο υπουργός Υγείας είπε ότι αναμένει ότι οι αριθμοί θα κορυφωθούν στα μέσα Φεβρουαρίου.

Το χρονικό της χάραξης νέας πορείας

Στις 7 Ιανουαρίου, ο Scholz και οι κυβερνήτες συμφώνησαν να ενισχύσουν τις απαιτήσεις για είσοδο σε εστιατόρια και μπαρ και αποφάσισαν να συντομεύσουν τις περιόδους καραντίνας και αυτοαπομόνωσης. Ο Σολτς είπε στην καθημερινή Sueddeutsche Zeitung πριν από τη συνάντηση της Δευτέρας ότι “δεν χρειαζόμαστε αλλαγή πορείας”. Πρόσθεσε ότι “σε κάθε περίπτωση σίγουρα “δεν είναι σκόπιμο να χαλαρώσουν οι κανόνες γενικά στη μέση του κύματος Όμικρον”. Οι ηγέτες της Γερμανίας αναμένεται να συμφωνήσουν να περιορίσουν τη χρήση των δοκιμών PCR καθώς η ταχεία αύξηση των κρουσμάτων αυξάνει την ικανότητα. Προτεραιότητα αναμένεται να δοθεί στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, στους ηλικιωμένους και σε άλλα άτομα που κινδυνεύουν ιδιαίτερα.

Η σημερινή συνεδρίαση δεν αναμένεται να συζητήσει σε βάθος το ζήτημα μιας πιθανής καθολικής εντολής εμβολιασμού, την οποία ο Scholz υποστηρίζει αλλά έχει αφήσει στο κοινοβούλιο να υποβάλει προτάσεις. Οι νομοθέτες αναμένεται να διεξαγάγουν μια πρώτη συζήτηση την Τετάρτη, με διάφορες προτάσεις να κατατίθενται για πλήρη ή περιορισμένη θητεία και μια ομάδα να αντιτίθεται σε μια εντολή. Αν και οι λοιμώξεις αυξάνονται γρήγορα, αυτό δεν έχει μέχρι στιγμής συνοδεύεται από μεγάλη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι ανησυχούν ότι η Γερμανία έχει υψηλό αριθμό μη εμβολιασμένων ηλικιωμένων σε σύγκριση με ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ