Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Χωρίς ρεύμα περιοχές της Καλλιθέας και του Κουκακίου


Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Η ΔΕΔΔΗΕ είναι επί ποδός για την αποκατάσταση των ζημιών.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα λειτουργεί μέχρι στιγμής το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας. Το πρωί σημειώθηκε δίωρη διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Δυτικής Θεσσαλονίκης το οποίο πάντως έχει αποκατασταθεί. Επίσης χωρίς ρεύμα είναι αυτή την ώρα μέρος της Καλλιθέας και του Κουκακίου.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι φορείς που είναι αρμόδιοι για τη λειτουργία του ενεργειακού συστήματος εν όψει της αναμενόμενης επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων. Τόσο ο ΔΕΔΔΗΕ και όσο και ο ΑΔΜΗΕ σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία αλλά και με στενή παρακολούθηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχουν θέσει σε ετοιμότητα το προσωπικό τους αλλά και τα συνεργεία των συνεργαζόμενων εργολάβων προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες βλάβες και να διατηρήσουν κατά το δυνατόν την ομαλή τροφοδοσία της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια.

Αυξημένη ετοιμότητα έχει ζητηθεί και από τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής τόσο της ΔΕΗ όσο και των ιδιωτών προκειμένου να μπορέσει το σύστημα να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση, αν και η πρόβλεψη ισχυρών βόρειων ανέμων παρά τον παγετό εκτιμάται ότι θα ενισχύσει τη συνεισφορά των ΑΠΕ στο σύστημα.

Στον ΔΕΔΔΗΕ έχουν ανακληθεί άδειες και συνεργεία με τον αναγκαίο εξοπλισμό έχουν ήδη μεταβεί στις περιοχές, όπου με βάση τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας αναμένεται να παρουσιαστούν έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως η Εύβοια, η Στερεά Ελλάδα, η Ελευσίνα.Στο πλαίσιο αυτό συνεργεία του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής βρίσκονται από χθες σε νησιωτικές περιοχές, όπως οι Σποράδες, η Σκύρος, τα νησιά των Κυκλάδων, στην Άνδρο, την Τήνο, στην Κέα κλπ, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν άμεσα σε βλάβες, πτώσεις δικτύου κλπ σε περίπτωση που απαγορευτεί ο απόπλους.

Ειδικά για την περιοχή της Αττικής ο ΔΕΔΗΕ έχει stand by 500 άτομα και 150 οχήματα. Εν τω μεταξύ σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται τόσο το υφιστάμενο όσο και το νέο Κέντρο Αναγγελιών Βλαβών του ΔΕΔΔΗΕ στο 800 400 4000.

Πηγή: ertnews.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Καιρός τώρα: Χάος στην Αθηνών – Λαμίας! Ακινητοποιημένα οχήματα

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πού περιμένουμε το περισσότερο χιόνι στην Αττική – Πόσο θα ρίξει στο Σύνταγμα

Χιόνια Αθήνα: Χιονοκαταιγίδα σε πολλές περιοχές – Το στρώνει ακόμα και στο κέντρο (pics+vid)



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ