Επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη του νέου ελικοπτέρου υψηλής ταχύτητας της Ρωσίας


Επιβεβαιώθηκε από το ρωσικό ινστιτούτο αεροδυναμικών μελετών TsAGI η ύπαρξη του νέου ελικοπτέρου υψηλής ταχύτητας πληροφορίες για το οποίο είχαν διαρρεύσει στα ΜΜΕ πριν από μερικές εβδομάδες.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από την τηλεόραση της Roscosmos, επιστήμονες του ιδρύματος TsAGI εργάζονται για την ανάπτυξη ενός ελικοπτέρου υψηλής ταχύτητας.

Στην εκπομπή παρουσιάστηκαν τρισδιάστατα μοντέλα του εν λόγω ελικοπτέρου που μοιάζουν με τις εικόνες που είχαν δημοσιευτεί πριν από μερικές εβδομάδες. Στις 27 Νοεμβρίου ο Διευθυντής του TsAGI, Kirill Sypalo δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι το ίδρυμα εργάζεται πάνω σε ένα ελικόπτερο υψηλής ταχύτητας για την ανάπτυξη του οποίου θα χρησιμοποιηθεί ως υπόδειγμα δοκιμών ένα ελικόπτερο Ka-52.

Για την υλοποίηση του προγράμματος οι ερευνητές του TsAGI θα δοκιμάσουν σε υπάρχοντα ελικόπτερα Mi τις νέες πτέρυγες του κυρίου στροφείο που αναπτύσσονται.

Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες το υπό ανάπτυξη ελικοπτέρου θα έχει σταθερές πτέρυγες σχήματος ΔΕΛΤΑ ομοαξονικό αντιπεριστρεφόμενο δίδυμο στροφείο, πιλοτήριο με τους χειριστές να κάθονται παράλληλα, κινητήρας και έλικα στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου κατά το πρότυπο των αμερικανικών ελικοπτέρων S-97 Raider της Sikorsky και του V-280 Valor της Bell.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν το ρωσικό ελικόπτερο θα μπορεί να επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 400 χλμ / ώρα και ταχύτητα πτήσης 360 χλμ / ώρα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ