Έρικ Κλάπτον: Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού είναι θύματα «μαζικής ύπνωσης»


Ο δημοφιλής κιθαρίστας Έρικ Κλάπτον πιστεύει οτι οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού έχουν πέσει θύματα «μαζικής ύπνωσης»

Ο Έρικ Κλάπτον κατηγορεί την «προπαγάνδα» για τον «καταστροφικό» εμβολιασμό κατά της COVID-19. Ο 76χρονος μουσικός ισχυρίζεται ότι οι άνθρωποι υπνωτίστηκαν για να ακολουθήσουν μηνύματα εμβολιασμού παρά τη θέλησή τους. Στο παρελθόν έχει πει ότι υπέφερε από παρενέργειες μετά το εμβόλιο της AstraZeneca που άφησε τα χέρια και τα πόδια του είτε «παγωμένα, μουδιασμένα ή με αίσθημα καύσου».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι είχε εξαπατηθεί για να κάνει το εμβόλιο κατά της COVID-19 με υποσυνείδητα μηνύματα στη φαρμακευτική διαφήμιση – και προέτρεψε τους άλλους να μην πέσουν στην παγίδα.

«Όποιο αν ήταν το σημείωμα, δεν είχε φτάσει σε εμένα», είπε, αναφερόμενος στη θεωρία συνωμοσίας της «μαζικής ύπνωσης», η οποία απέκτησε πιστούς το 2021 ως μέρος της προπαγάνδας κατά των εμβολίων.

Με τις ευλογίες του Βέλγου ψυχολόγου Mattias Desmet, η θεωρία ουσιαστικά υποδεικνύει ένα είδος νοητικού ελέγχου που έχει κυριαρχήσει στην κοινωνία, επιτρέποντας σε αδίστακτους ηγέτες να χειραγωγούν εύκολα τους πληθυσμούς, για παράδειγμα, να δέχονται εμβόλια ή να φορούν μάσκες προσώπου.

«Τότε άρχισα να συνειδητοποιώ ότι υπήρχε πραγματικά ένα σημείωμα και ένας τύπος, ο Mattias Desmet [καθηγητής κλινικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης στο Βέλγιο], που μιλούσε για αυτό», συνέχισε ο Κλάπτον. «Και είναι υπέροχο. Η θεωρία της μαζικής ύπνωσης. Και τότε μπορούσα να το δω. Μόλις άρχισα να το ψάχνω, το είδα παντού».

Ο Κλάπτον θυμήθηκε ότι «έβλεπε μικρά πράγματα στο YouTube που έμοιαζαν με υποσυνείδητη διαφήμιση», είπε. Είπε επίσης ότι είχε «αποσυρθεί αναγκαστικά» – μαζί με αμέτρητους άλλους εργαζόμενους της μουσικής βιομηχανίας όταν εμφανίστηκε η πανδημία. Ο πρώην κιθαρίστας των Cream μίλησε επίσης για τις προσπάθειές του με τον Βρετανό συνάδελφο τραγουδοποιό Βαν Μόρισον να μιλήσει εκ μέρους άλλων καλλιτεχνών ενάντια στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

«Η καριέρα μου είχε σχεδόν τελειώσει ούτως ή άλλως. Στο σημείο που μίλησα, είχαν περάσει σχεδόν 18 μήνες από τότε που είχα βγει αναγκαστικά στη σύνταξη», είπε, καθώς οι περιορισμοί της πανδημίας μπλόκαραν τις ζωντανές εκδηλώσεις για μήνες.

«Ένωσα τις δυνάμεις μου με τον Βαν και έλαβα την πληροφορία ότι ο Βαν αντιστέκεται στα μέτρα και σκέφτηκα, «Γιατί κανείς άλλος δεν το κάνει αυτό;»… έτσι επικοινώνησα μαζί του». Ο 76χρονος Μόρισον, 76, παραπονέθηκε ότι δεν του «επιτρεπόταν» να αντιταχθεί ελεύθερα στις απαιτήσεις εμβολίων.

Ο Κλάπτον παραδέχτηκε επίσης ότι είχε εγκαταλείψει τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία περιέγραψε ως «μονόδρομη κίνηση για την τήρηση εντολών και την υπακοή» – μια απόφαση που όπως είπε ότι τον βοήθησε δημιουργικά και επαγγελματικά.

Αστειεύτηκε επίσης για την απώλεια επαφής με τους φίλους και την οικογένειά του για τις πολιτικές του απόψεις: «Η οικογένειά μου και οι φίλοι μου πιστεύουν ότι είμαι ούτως ή άλλως τρελός».

Και πρόσθεσε: «Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, υπήρξαν πολλές εξαφανίσεις – πολλή σκόνη τριγύρω, με τους ανθρώπους να απομακρύνονται αρκετά γρήγορα. Εγώ έχω τελειοποιήσει τις φιλίες που έχω. Και έχουν μειωθεί στους ανθρώπους που προφανώς πραγματικά χρειάζομαι και αγαπώ», είπε.

«Μέσα στην οικογένειά μου, αυτό έγινε πολύ σημαντικό», είπε, μιλώντας για τη σύζυγό της Melia McEnery και τις τέσσερις κόρες του, Ruth, 37, Julie, 20, Ella, 19 και Sophie, 16. «Έχω έφηβα κορίτσια και μία μεγαλύτερη κοπέλα που είναι στα 30 της — και όλοι έπρεπε να μου δώσουν περιθώρια, επειδή δεν κατάφερα να πείσω κανέναν από αυτούς».

Εκτός από τη δουλειά του με το Βαν Μόρισον, ο Κλάπτον κυκλοφόρησε πέρυσι και το τραγούδι «This Has Gotta Stop» με παρόμοιο μήνυμα: «Δεν μπορώ να αντέξω άλλο αυτές τις αηδίες / Έχει πάει αρκετά μακριά / Θέλεις να διεκδικήσεις την ψυχή μου / θα πρέπει να έρθεις να σπάσεις την πόρτα μου» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ