Bρετανία: Η αστυνομία εγκαινιάζει έρευνα για τα πάρτι της Nτάουνινγκ Στριτ


Σε δεινή θέση περιέρχεται η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανία λόγω του σκανδάλου partygate. Τις πληροφορίες για τις συναθροίσεις εν μέσω lockdown με τις ευλογίες του πρωθυπουργού θα ερευνήσει τώρα η Σκότλαντ Γιάρντ

Η Μητροπολιτική Αστυνομία θα ερευνήσει τις καταγγελίες για πάρτι που έγιναν στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια του lockdown, επιβεβαίωσε η Κρεσίντα Ντικ.

Η επίτροπος της Αστυνομίας είπε ότι η θα ξεκινήσει έρευνα για τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο που απαγορευόταν κάθε συνάθροιση σε εσωτερικούς χώρους. Δεν διευκρίνισε πόσα και ποια μέρη θα ερευνηθούν, τονίζοντας ότι η δύναμη «δεν θα σχολιάσει» την έρευνά τους.

«Ως αποτέλεσμα των πληροφοριών που παρέχονται από την ομάδα έρευνας του Υπουργικού Συμβουλίου και της αξιολόγησης των αξιωματικών μου, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Mητροπολιτική Αστυνομία διερευνά τώρα μια σειρά από πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ» επιβεβαίωσε η Kρεσίντα Ντικ.

Και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω απολύτως ότι υπάρχει βαθιά δημόσια ανησυχία για τους ισχυρισμούς που κυκλοφορούν στα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες εβδομάδες. Πολλοί, πολλοί άνθρωποι έχουν κάνει τεράστιες θυσίες και έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες κατά τη διάρκεια της πανδημίας… Οι αξιωματικοί μου συνέχισαν και έκαναν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν την πόλη μας στην κρίση υγείας» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον γιόρτασε τα γενέθλιά του μαζί με κοντινά του πρόσωπα, εν μέσω καραντίνας, παρά τους κανονισμούς που ήταν τότε σε ισχύ.

Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV, ο Τζόνσον συμμετείχε σε αυτήν τη γιορτή που οργάνωσε η σύζυγός του Κάρι, το απόγευμα της 19ης Ιουνίου του 2020, κατά τη διάρκεια του πρώτου λοκντάουν κι ενώ τέτοιου είδους εκδηλώσεις απαγορεύονταν.

Έως και 30 άτομα συμμετείχαν στην εκδήλωση, μεταξύ αυτών η αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων Λούλου Λάιτλ, που ανέλαβε την πανάκριβη ανακαίνιση του διαμερίσματος του Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ, με αμφιλεγόμενη χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ, ο Μπόρις Τζόνσον παρέστη για «λιγότερο από 10 λεπτά» σε αυτήν τη συγκέντρωση των συνεργατών του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ