ΣΥΡΙΖΑ: «Κρύβεται» ο Μητσοτάκης – Αυτός ευθύνεται, όχι οι υπουργοί-«μαριονέτες»


Όλα τους τα «πυρά» προς την κατεύθυνση του Κυριάκου Μητσοτάκη στρέφουν από την Κουμουνδούρου, υποστηρίζοντας ότι όλη η ευθύνη για το χάος που συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στην Αττική -και όχι μόνο-, βαραίνει τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου αναζητά «εξιλαστήρια θύματα» στα πρόσωπα συγκεκριμένων υπουργών, στα οποία και σκοπεύει να χρεώσει τα κακώς κείμενα της ανυπαρξίας του κρατικού μηχανισμού, σε μία προσπάθεια να «διασωθεί» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το ζήτημα δεν είναι οι υπουργοί – “μαριονέτες”. Το πρόβλημα είναι το “επιτελικό κράτος” που για πολλοστή φορά απέτυχε παταγωδώς. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης». Αυτό υποστήριξε ένας εκ των συνομιλητών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Τα λόγια του δείχνουν ξεκάθαρα τον «στόχο» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεν είναι άλλος παρά ο «κρυμμένος» -όπως τον χαρακτηρίζουν- πρωθυπουργός, ο οποίος και κατά τα ίδια πρόσωπα, «αγνοείται εδώ και 36 ώρες», επιχειρώντας να κατευθύνει αλλού τις ευθύνες για την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, από την Κουμουνδούρου ισχυρίζονται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητά «Ιφιγένειες για να θυσιάσει» στα πρόσωπα των Κώστα Καραμανλή και Χρήστου Στυλιανίδη. Όπως σημειώνουν, ο υπουργός Υποδομών και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, θα αποτελέσουν τα «εξιλαστήρια θύματα» της δικαιολογημένης οργής των πολιτών, έτσι ώστε τα «πυρά» να μην αγγίξουν τον πρωθυπουργό.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πέρασε απαρατήρητη η απουσία του Κώστα Καραμανλή από τη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ούτε και το γεγονός ότι ο Χρήστος Στυλιανίδης βάλλεται συνεχώς από τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης. Στην κατηγορία της «Ιφιγένειας», εντάσσουν και τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Πάντως, για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι ευθύνες ανήκουν προσωπικά στον πρωθυπουργό. Γι αυτό και αναμένεται τις επόμενες ώρες να εξαπολύσουν νέα σφοδρή επίθεση εναντίον του, ζητώντας για ακόμα μία φορά να παραιτηθεί και να προχωρήσει άμεσα στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ