Αργία Τετάρτη: Παρατείνεται η αργία και αύριο για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα


Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την κακοκαιρία Ελπίς, ενημέρωσε πως η γενική αργία για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πρόκειται να παραταθεί και για την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου. Τα προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας είναι τόσο έντονα που δεν θέλει η κυβέρνηση να διακινδυνεύσει περαιτέρω ζημιές εν μέσω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών. Επομένως, και αύριο δεν λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες, τα καταστήματα και φυσικά τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ενώ περιορισμένο θα είναι το ωράριο για τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων. Κανονικά στις επάλξεις και πάλι τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.

Γενική αργία και την Τετάρτη με φόντο την κακοκαιρία

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη λιανεμπόριο και τράπεζες, ενώ όπως ανακοινώθηκε δεν θα λειτουργήσει ούτε η τηλεκπαίδευση. Υπήρξε μεγάλο πρόβλημα με το νοσοκομείο Σωτηρία, όπου οι ασθενείς δεν έλαβαν επισιτιστικά όλα αυτά που έπρεπε από το βραδινό και το πρωινό τους, ενώ υπήρξαν καταγγελίες και για προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τη θέρμανση. Ανακοινώθηκε επίσης πως οι εγκλωβισμένοι επιβάτες στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ που βρίσκονταν παγιδευμένοι στην Οινόη πρόκειται να αποζημιωθούν με 1.000 ευρώ, ενώ όσοι εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους στην ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ θα αποζημιωθούν με 2.000 ευρώ.

Εκατοντάδες οδηγοί το πρωί συνέρρεαν στον Προαστιακό από πολύ νωρίς, έτσι ώστε να μετακινηθούν προς το σπίτι τους μετά την απίστευτη ταλαιπωρία που τους επεφύλασσε η κακοκαιρία, αλλά και η έλλειψη οργάνωσης. Τα δρομολόγια πλοίων στα λιμάνια έχουν μόλις ξεκινήσει να λειτουργούν κανονικά μετά από την απαγόρευση απόπλου κατά την κακοκαιρία “Ελπίς”. Με τη ΔΕΔΔΗΕ ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης του ηλεκτρικού ρεύματος σε όλες τις πληγείσες περιοχές.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ