Φυλάκιση σχέση: Μπορεί να λειτουργήσει μία σχέση “πίσω από τα σίδερα”;


Αν είσαι σε μία σχέση και η ζωή τα έφερε έτσι που ο σύντροφός σου θα πρέπει να περάσει κάποιο διάστημα στη φυλακή, τότε θα πρέπει να μάθεις να το αντιμετωπίζεις και να βρεις τρόπους να κρατήσεις τη σχέση σου δυνατή. Η φυλακή, σίγουρα δεν είναι συνηθισμένο μέρος που σκεφτόμαστε όταν φανταζόμαστε ένα ραντεβού. Κι όμως, πολλές γυναίκες βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να αναγκάζονται να «βγαίνουν ραντεβού» με άνδρες που βρίσκονται στη φυλακή. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε προτού δεσμευτείτε να βγείτε ή να συνεχίσετε να βγαίνετε με κάποιον που είναι στη φυλακή.

Αν ξέρεις ότι δεν θέλεις να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου με αυτόν τον άνδρα, μην βγεις ραντεβού μαζί του. Μην σπαταλάς τον χρόνο σας και τον δικό του, αλλά εάν ωστόσο πιστεύετε ότι αυτός ο άντρας θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι κάποιος με τον οποίο θα μπορούσατε να φανταστείτε να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας, αφιερώστε χρόνο για να τον γνωρίσετε καλύτερα. Υπάρχουν κάποιες πολύ συγκεκριμένες συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις, όπως για παράδειγμα να μην του στείλετε χρήματα και να μην του αγοράζετε κονσέρβες φαγητού.

Να είστε από την αρχή ξεκάθαρη και να του πείτε ότι δεν πρόκειται να ξοδέψετε χρήματα για αυτόν, εκτός από κλήσεις και τις τακτικές επισκέψεις. Μην πηγαίνετε τα παιδιά σας σε μια επίσκεψη στη φυλακή, εκτός εάν αποφασίσετε να το επισημοποιήσετε και δώστε στα παιδιά σας την  επιλογή αν θέλουν ή όχι να τον συναντήσουν από κοντά. Ιδιαίτερα τους πρώτους δύο μήνες, γράψτε όσο περισσότερα γράμματα μπορείτε και βέβαια πολύ περισσότερα από τις επισκέψεις σας. από όσα προγραμματίζετε επισκέψεις. Εκπλήξτε τον συχνά με αιφνιδιαστικές επισκέψεις και θα μάθετε πολλά για την ιδιοσυγκρασία του.

Σε περίπτωση που και οι δύο αποφασίσετε ότι αυτή η σχέση γίνεται σοβαρή, συμμετάσχετε σε ομάδες υποστήριξης και μαθήματα που διδάσκουν δεξιότητες υγιούς σχέσης. Αν είναι δεκτικός σε όλες τις παραπάνω μεθόδους, είναι σίγουρο ότι και αυτός το βλέπει θετικά και σοβαρά και θέλει να έχει μέλλον μαζί σας. Σκεφτείτε το καλά πριν προβείτε σε οποιαδήποτε κίνηση και θα δείτε ότι μπορείτε να διατηρήσετε μια υγιή σχέση. Η σχέση με έναν άνθρωπο που είναι υπό κράτηση δεν σημαίνει ότι θα είναι έτσι για πάντα, γι’ αυτό σκεφτείτε τον εαυτό σας μαζί του στο μέλλον στο ίδιο σπίτι και πράξτε αναλόγως.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ