BDSI: Επεκτείνεται στη Νευρολογία με την εξαγορά του ELYXYB για τη θεραπεία της ημικρανίας


Η BioDelivery Sciences International επεκτείνει και εδραιώνει τη δράση της στον τομέα της νευρολογίας, μέσω της εξαγοράς του φαρμάκου ELYXYB™, το οποίο στοχεύει στη θεραπεία της οξείας ημικρανίας και αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του επόμενου μήνα.  Η BioDelivery Sciences International, Inc. (NASDAQ: BDSI), μια αναπτυσσόμενη φαρμακευτική εταιρεία που ειδικεύεται στις περιπτώσεις ασθενών που ζουν με χρόνιες παθήσεις, ανακοίνωσε την 9η Σεπτεμβρίου ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά των δικαιωμάτων για το ELYXYB™ (πόσιμο διάλυμα celecoxib) από την Dr. Reddy’s Laboratories Limited σε ΗΠΑ και Καναδά. Το ELYXYB είναι το πρώτο και μοναδικό εγκεκριμένο από τον FDA έτοιμο προς χρήση πόσιμο διάλυμα για την θεραπεία της οξείας ημικρανίας, με ή χωρίς αύρα, σε ενήλικες. Η BDSI σκοπεύει να κυκλοφορήσει το ELYXYB εντός του επόμενου μήνα.

Επιπλέον, η φαρμακευτική εταιρεία σχεδιάζει να διεξαγάγει παιδιατρική μελέτη για το ELYXYB, η οποία θα έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει και ενδεχόμενα να δώσει λύση στις ανάγκες παιδιών και εφήβων ασθενών που υποφέρουν από κρίσεις ημικρανίας.

Η ημικρανία είναι μια εξουθενωτική ασθένεια. Μόνο στις ΗΠΑ, υπολογίζεται ότι σχεδόν 40 εκατομμύρια ανθρώποι υποφέρουν από ημικρανία. Πολλοί πάσχοντες με ημικρανία αναζητούν θεραπείες που παρέχουν ανακούφιση γρήγορα και εύκολα. «Η διαθεσιμότητα του ELYXYB αντιπροσωπεύει μια σημαντική θεραπευτική εξέλιξη για τη θεραπεία της οξείας ημικρανίας», δήλωσε ο Richard Lipton, MD, με έδρα στην Νευρολογία στο Albert Einstein College of Medicine και Διευθυντής του Κέντρου Κεφαλαλγίας Montefiore και ένας από τους κλινικούς ερευνητές για τις μελέτες ELYXYB. «Με ταχεία έναρξη δράσης και ένα μοναδικό, έτοιμο προς χρήση πόσιμο διάλυμα, το ELYXYB παρέχει μια βολική, γρήγορη επιλογή θεραπείας ανακούφισης για να βοηθήσει τους ασθενείς να επιστρέψουν στη λειτουργικότητα της καθημερινής τους ζωής».

Το ELYXYB είναι ένα πόσιμο διάλυμα celecoxib, που βελτιώνει τη διαλυτότητα και τη βιοδιαθεσιμότητα του φαρμάκου οδηγώντας σε καλύτερη απορρόφηση. Αυτό επιτρέπει τη χορήγηση χαμηλότερης δόσης φαρμάκου για την θεραπεία σε σχέση με μια συμβατική από το στόμα στερεή μορφή φαρμάκου. Για τους ενήλικες ασθενείς που υποφέρουν από τις εξουθενωτικές και διασπαστικές επιπτώσεις της ημικρανίας, εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για αξιόπιστες και αποτελεσματικές θεραπευτικές επιλογές. Το πόσιμο μονοδοσικό διάλυμα ELYXYB διευκολύνει τους ασθενείς να το λαμβάνουν αμέσως μετά την εμφάνιση των οξέων κρίσεων ημικρανίας.

«Οι βασικές μελέτες της ELYXYB έδειξαν ότι το ποσοστό των ασθενών που ανακουφίστηκαν από τα πιο ενοχλητικά συμπτωμάτα (MBS) δύο ώρες μετά τη δόση ήταν σημαντικά μεγαλύτερο για εκείνους τους ασθενείς που έλαβαν ELYXYB έναντι αυτών που έλαβαν εικονικό φάρμακο. Η μελέτη 2 έδειξε ότι το ποσοστό των ασθενών που απελευθερώθηκαν από τον πονοκέφαλο δύο ώρες μετά τη δόση ήταν σημαντικά μεγαλύτερο για εκείνους που έλαβαν το φάρμακο ELYXYB έναντι αυτών που έλαβαν εικονικό φάρμακο. Τα δεδομένα έδειξαν επίσης σημαντική ταχύτητα έναρξης της δράσης – επιτεύχθηκε σε περίπου 60 λεπτά», δήλωσε ο Thomas Smith, MD, Chief Medical Officer στο BDSI. «Η BDSI ανυπομονεί να επεκτείνει τη δράση της στην Ημικρανία και να εμβαθύνει τη δέσμευσή της στη φιλοσοφία της που είναι: πρώτα οι ασθενείς μας». «Η εξαγορά του ELYXYB αντιπροσωπεύει ένα κρίσιμο βήμα για την οικοδόμηση της παρουσίας μας στη Νευρολογία», δήλωσε ο Jeff Bailey, Διευθύνων Σύμβουλος της BDSI.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ