Εύβοια: Μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό ζευγαριού – Ήταν για τρεις μέρες χωρίς ρεύμα


Το ηλικιωμένο ζευγάρι στην Εύβοια απεγκλώβισε η ομάδα διάσωσης SAR 312.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της ομάδας διάσωσης Ευβοίας SAR312 το μεσημέρι της Τρίτης (25/1) όταν έλαβαν κλήση για να προβούν σε απεγκλωβισμό ενός ζευγαριού που ήταν αποκλεισμένοι χωρίς ρεύμα επί τρείς ημέρες σε απομακρυσμένη περιοχή μετά το Πόρτο Μπούφαλο. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του evima, τους τελείωναν οι προμήθειες τροφίμων αλλά και τα ξύλα.

Όπως δήλωσαν τα μέλη της Ομάδας: «Άμεσα οργανώσαμε μια ομάδα με δύο τετρακίνητα οχήματα και ξεκινήσαμε για το σημείο που μας είχαν υποδείξει. Ο δρόμος μετά το Αργυρό ήταν σε άσχημη κατάσταση διότι δεν είχαν περάσει μηχανήματα για να τον καθαρίσουν. Και φυσικά μετά το Πόρτο Μπούφαλο και για τα επόμενα πέντε χιλιόμετρα η διαδρομή ήταν αρκετά δύσκολη και επικίνδυνη λόγο του ότι το χιόνι ήταν παγωμένο και από την μια πλευρά είχαμε γκρεμό».

Και πρόσθεσαν: «Μετά από αρκετές δυσκολίες προσεγγίσαμε το ζευγάρι που το σπίτι του ήταν τουλάχιστον 500 μέτρα πιο χαμηλά και το βοηθήσαμε να ανέβει με τα πόδια μέχρι τον κεντρικό δρόμο που είχαμε αφήσει τα τζιπ της ομάδας. Στη συνέχεια επιστρέψαμε στο Αλιβέρι και τους παραδώσαμε ασφαλείς σε φιλικό σπίτι που τους περίμενε για να τους φιλοξενήσει έως ότου λιώσουν τα χιόνια για να μπορέσουν να επιστρέψουν στην οικία τους».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ