Στην περιοχή των 37.000 δολαρίων κινείται το Bitcoin


Στην περιοχή των 37.000 δολαρίων κινείται το Bitcoin, εν αναμονή των ανακοινώσεων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για τη νομισματική σύσφιξη.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο σε κεφαλαιοποίηση τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 37.719 δολάρια, καταγράφοντας άνοδο 3,7%.

Το Bitcoin ανακάμπτει από την πτώση που το είδε κάτω από τις 33.000 δολάρια τη Δευτέρα, καταγράφοντας απώλειες πάνω από 50% από το υψηλό που ήταν τον Νοέμβριο, κάνοντας ορισμένους αναλυτές να αναφέρουν τις 30.000 δολάρια ως βασικό σημείο στήριξης.

Η συσχέτιση των crypto με τις μετοχές ενισχύθηκε τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στην προοπτική σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ. Οι παράλληλες κινήσεις του Bitcoin με τον Nasdaq 100 και τον S&P 500 έφτασαν σε ιστορικό υψηλό αυτόν τον μήνα, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη ότι ένα από τα πιο ευμετάβλητα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του κόσμου θα μπορούσε να γίνει πιο προβλέψιμο στο μέλλον.

Η Fed πρόκειται να ολοκληρώσει τη διήμερη συνεδρίασή της σήμερα Τετάρτη και οι ανακοινώσεις της θα επιδράσουν στην αγορά των crypto.

Πολλοί ειδικοί στα κρυπτονομίσματα προειδοποιούν ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αξιόπιστα τις χαρακτηριστικές άγριες διακυμάνσεις των τιμών του Bitcoin. Το 2017, για παράδειγμα, πήγε από περίπου 1.000 δολάρια σε περίπου 20.000 δολάρια. Στις αρχές του 2020, βυθίστηκε κάτω από τα 4.000 δολάρια σε ένα σημείο πριν ξεκινήσει μια ιλιγγιώδη άνοδο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ