Mardi Gras: Φόβοι για το καρναβάλι και αποχωρήσεις λόγω Όμικρον στη Λουιζιάνα


Η διευθύντρια υγείας της Νέας Ορλεάνης λέει ότι δεν θα λάβει μέρος σε μια από τις πρώτες παρελάσεις της σεζόν του Mardi Gras, επικαλούμενη απειλές σχετικά με την επανέναρξη των περιορισμών της COVID-19 από την πόλη για την καταπολέμηση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον. Το Krewe du Vieux λέει ότι εξακολουθεί να θεωρεί τη Δρ. Jennifer Avegno ως βασίλισσά του και θα συμπεριλάβει το άρμα της στην παρέλασή του, ένα από τα πρώτα στην εποχή του Καρναβαλιού πριν από τη Mardi Gras, ανέφεραν ειδησεογραφικά πρακτορεία. Η παρέλαση, γνωστή για την άγρια ​​σάτιρα, θα διεξαχθεί στις 12 Φεβρουαρίου με θέμα “Εξαφανισμένοι και μπερδεμένοι”. Η επιστολή της Avegno προς την ομάδα παρέλασης δεν περιέγραφε συγκεκριμένες απειλές, ανέφεραν οι Times-Picayune / The New Orleans Advocate. Ωστόσο, έγραψε ότι οι αξιωματούχοι της πόλης αντιμετωπίζουν περισσότερη “αρνητικότητα και μίσος” από τότε που επιβλήθηκαν εκ νέου τα μέτρα μετριασμού της COVID-19.

Τι θα γίνει στη Λουιζιάνα

“Δεν θέλω να δημιουργήσω κίνδυνο για την ασφάλεια με τη συμμετοχή μου”, έγραψε η Avegno, “και έτσι πιστεύω ότι το καλύτερο μέρος για μένα φέτος είναι στα παρασκήνια που βοηθούν στη συνέχιση της προστασίας της κοινότητάς μας”. Φέτος, το Καρναβάλι συνεχίζεται παρά τα ραγδαία αυξανόμενα κρούσματα COVID-19 λόγω της παραλλαγής όμικρον. Οι κρατικοί αξιωματούχοι δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι η άνοδος της Λουιζιάνα μπορεί να κορυφώνεται, αλλά οι αριθμοί αναμένεται να παραμείνουν υψηλοί. Ένας εκπρόσωπος της πόλης είπε στην εφημερίδα ότι η απόφαση της Avegno δεν σημαίνει ότι άλλοι αξιωματούχοι της πόλης θα αποφύγουν τις δημόσιες εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν του Mardi Gras.

Η Avegno είπε στις 11 Ιανουαρίου ότι οι μάσκες θα απαιτούνται και πάλι σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους, μέρες μετά την είσοδο της Νέας Ορλεάνης στην περίοδο του Καρναβαλιού που ξεκίνησε στις 6 Ιανουαρίου και κορυφώνεται με το Mardi Gras, την 1η Μαρτίου φέτος. Οι αξιωματούχοι της πόλης ακύρωσαν τις περσινές παρελάσεις και οι αξιωματούχοι είπαν ότι η σεζόν του 2020 ήταν μια πρώιμη υπερδιάδοση του ιού. Όταν η Krewe du Vieux ανακοίνωσε την απόφαση της Avegno, είπε επίσης ότι συντόμευε τη διαδρομή της λόγω έλλειψης αστυνομικών. Οι αξιωματούχοι της πόλης είχαν ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι οι μεγάλες παρελάσεις θα είχαν μικρότερες διαδρομές, επειδή υπάρχουν λιγότεροι αστυνομικοί, γιατροί και άλλοι πρώτοι ανταποκριτές για να χειριστούν τα πλήθη.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ