Μπόρις Τζόνσον: «Δεν παραιτούμαι» λέει ο Βρετανός πρωθυπουργός – Η ώρα της κρίσης για το partygate


Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί για το σκάνδαλο partygate και επιμένει ότι η κυβέρνησή του «ανταποκρίνεται σωστά στις μεγάλες προσδοκίες» για τον χειρισμό της πανδημίας

Κατά τη διάρκεια μίας χαοτικής συνεδρίασης, ο ηγέτης των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Kιρ Στάρμερ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν έδειξε «τίποτα παρά περιφρόνηση» για το κοινό σχετικά με τα πάρτι του lockdown στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο πρωθυπουργός και ολόκληρη η χώρα αναμένουν σήμερα εκτός απροόπτου την έκθεση της Σου Γκρέι για τα πάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία κατά τη διάρκεια του lockdown. Πολλοί βουλευτές των Τόρις αναμένουν τα πορίσματά της για να αποφασίσουν αν θα προσπαθήσουν να εκδιώξουν τον πρωθυπουργό.

Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας δήλωσε σήμερα ότι ο Τζόνσον έχει την πλήρη υποστήριξή της, αλλά είναι επιβεβλημένη πλέον μια «αλλαγή κουλτούρας» στη Ντάουνινγκ Στριτ. Την ίδια στιγμή η Σκότλαντ Γιαρντ εγκαινίασε τη δική της έρευνα για τις παραβιάσεις των κανόνων κορονοϊού.

Ο βουλευτής των Εργατικών Ρίτσαρντ Μπέργκον λέει ότι μια νοσοκόμα που οργάνωσε μια μικρή διαδήλωση ενάντια στις περικοπές μισθών του βρετανικού ΈΣΥ πλήρωσε πρόστιμο 10.000 λιρών, την ώρα που ο πρωθυπουργός…ανενόχλητος έκανε πάρτι. «Για όνομα του Θεού, παραιτήσου» είπε στη φορτισμένη ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων, με τους Τόρις να παραμένουν διχασμένοι για το μέλλον του «Μπότζο»

Ο Τζόναθαν Άσγουορθ, σκιώδης γραμματέας εργασίας και συντάξεων, δήλωσε στο Politics Live του BBC ότι είναι «πολύ σαφές τώρα ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη παράλυση». Το σκάνδαλο με τα πάρτι της ελιτ συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας κρίσης κόστους ζωής είπε και κάλεσε τους βουλευτές των Τόρις να «κάνουν ό,τι είναι καλύτερο για τον βρετανικό λαό» και να απαλλαγούν από τον Τζόνσον.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ