Απολέπιση με θαλασσινό αλάτι: Σε τι διαφέρει από το scrub με ζάχαρη [vid]


Ποια είναι η διαφορά στα οφέλη του scrub με ζάχαρη και του scrub με αλάτι; Παραδόξως, είναι αρκετά διαφορετικά, ωστόσο, υπάρχουν οφέλη από τη χρήση και των δύο. Ας ρίξουμε μία πιο προσεκτική ματιά.

Scrub ζάχαρης

Το scrub με ζάχαρη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τύπους δέρματος. Εδώ είναι μερικά από τα οφέλη του:

  • Οι κόκκοι ζάχαρης είναι μικρότεροι και πιο μαλακοί από τους κόκκους αλατιού και δεν είναι τόσο τραχείς στο δέρμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν ερεθίζουν το δέρμα κατά την εφαρμογή.
  • Η ζάχαρη είναι μια φυσική πηγή γλυκολικού οξέος που, όταν χρησιμοποιείται στο δέρμα, διασπά τους συνδετικούς παράγοντες που συγκρατούν τα κύτταρα του δέρματος ενωμένα, τονώνοντας τον κύκλο εργασιών των κυττάρων, δίνοντάς σας μία απαλή και νεανική επιδερμίδα. Το γλυκολικό οξύ χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία του δέρματος που έχει υποστεί βλάβη από τον ήλιο.
  • Η ζάχαρη επίσης τραβάει την υγρασία στο δέρμα από τον αέρα. Όταν εφαρμόζετε προϊόντα με ζάχαρη στο δέρμα σας, βοηθούν στην ενυδάτωση της επιδερμίδας.

 

Scrub με αλάτι

Το scrub με αλάτι καλύτερα να μην χρησιμοποιείται στο πρόσωπο ή σε ευαίσθητο δέρμα, καθώς μπορεί να το ερεθίσει, εξαιτίας της τραχειάς του σύνθεσης. Ωστόσο, είναι ωφέλιμα για χρήση στο σώμα. Voila, ορισμένα οφέλη:

  • Το αλάτι περιέχει μαγνήσιο που βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και στην αποβολή των τοξινών. Το θαλασσινό αλάτι, που προέρχεται από το θαλασσινό νερό, περιέχει πολλά μεταλλικά στοιχεία που αγαπά το δέρμα, τα οποία μπορούν να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος σε αυτό.
  • Οι μεγάλοι κόκκοι αλατιού μπορούν να αφαιρέσουν τα νεκρά κύτταρα με φυσικά αποτελεσματικό τρόπο. Όσο περισσότερο παραμένουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος στην επιφάνεια της επιδερμίδας, τόσο πιο παχιά γίνονται κάνοντας το δέρμα να φαίνεται θαμπό και ξηρό.
  • Ωστόσο, καθώς το scrub με αλάτι μπορεί να είναι τραχύ για την επιδερμίδα σας, ερεθίζοντας το ευαίσθητο ή ήδη ερεθισμένο δέρμα, είναι σημαντικό να εφαρμόζεται με προσοχή. Χρησιμοποιείστε το καλύτερα σε σκληρές επιφάνειες του δέρματος όπως τις φτέρνες και τους αγκώνες.

 

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ