Κακοκαιρία Ελπίδα: Οι κλειστοί δρόμοι έφεραν προβλήματα στην τροφοδοσία καταστημάτων


Το πρόβλημα τροφοδοσίας των καταστημάτων είναι ακόμη μεγαλύτερο στα Βόρεια προάστια, που η πρόσβαση γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες

Μεγάλα προβλήματα στον ανεφοδιασμό των καταστημάτων με είδη πρώτης έχουν δημιουργηθεί από τους κλειστούς δρόμους σε όλη την Αττική. Πολλές οδικές αρτηρίες στο Λεκανοπέδιο είτε παραμένουν με χιόνια και δεν έχουν καθαριστεί είτε έχει δημιουργηθεί πάγος με αποτέλεσμα η προσέγγιση από φορτηγά να είναι αδύνατη.

Την ίδια ώρα ακόμα και η αγορά ειδών πρώτης ανάγκης από τους πολίτες έχει καταστεί δύσκολη Σε πολλές περιπτώσεις στήθηκαν αλυσίδες αλληλλεγγυης με τους νεότερους να σπεύδουν να προμηθευτούν αγαθά για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Πολλά νοικοκυριά δεν είχαν προλάβει να προμηθευτούν τα απαραίτητα αγαθά, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να τρέχουν μέσα στα χιόνια να γεμίσουν τα ψυγεία τους. Οι νεότεροι έχουν αναλάβει την τροφοδοσία ολόκληρων πολυκατοικιών.

Το πρόβλημα τροφοδοσίας των καταστημάτων είναι ακόμη μεγαλύτερο στα Βόρεια προάστια, που η πρόσβαση γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

«Οι γαλατάδες , οι ψωμάδες οι αυγουλάδες που ήταν στα χιόνια μέσα δεν μπορέσανε να μας τροφοδοτήσουν γιατί τα αμάξια τους ήταν κλεισμένα. Ό,τι μπορέσανε μας τροφοδοτήσανε τη Δευτέρα πριν από τα χιόνια μέχρι το μεσημέρι», είπε ο Στέφανος Μπαλάσκας, πρόεδρος Συνεταιρισμού Αγορών.Προβλήματα όμως υπάρχουν και με την παράδοση των φαρμάκων. Σήμερα οι φαρμακαποθήκες άνοιξαν και θα τροφοδοτήσουν τα φαρμακεία με τουλάχιστον ένα δρομολόγιο που είναι το μισό της κανονικότητας.

«Το πρόβλημα εντοπίζεται αυτή τη στιγμή κυρίως στην τροφοδοσία φαρμακαποθηκών από τις προμηθεύτριες εταιρίες η οποία είναι μηδενική από τη Δευτέρα και μετά Δευτέρα, Τρίτη Τετάρτη έχουμε μηδενικές παραλαβές. Κάποια στιγμή θα εξαντληθούν τα αποθέματα», δήλωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, γενικός γραμματέας Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκάριων.

Σήμερα λειτούργησε και η κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη. Ελλείψεις εντοπίζονται κυρίως σε χορταρικά.

Λόγω του πάγου που παραμένει στα πεζοδρόμια οι λαϊκές αγορές δεν θα λειτουργήσουν και αύριο στα βόρεια και τα νότια προάστια. Οι λαϊκές αγορές θα είναι ανοιχτές στα δυτικά προάστια και στον Πειραιά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ