ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν παίρνει πίσω το σχέδιο για επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού σε μεγάλες εταιρείες


Η κυβέρνηση Μπάιντεν – σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNNi – αποσύρει τον κανονισμό εμβολιασμού κατά του Covid-19 που απευθύνεται σε μεγάλες επιχειρήσεις, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να μπλοκάρει την απόφαση αυτή νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Η Διοίκηση Ασφάλειας και Υγείας του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ (OSHA) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα αποσύρει την απόφαση για επιβολή «εμβολιασμού ή τεστ» σε μεγάλες εταιρείες με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους.

Η απόφαση έρχεται σε λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο μπλόκαρε την απόφαση, καταφέρνοντας ένα σημαντικό πλήγμα στις προσπάθειες του προέδρου Τζο Μπάιντεν να χρησιμοποιήσει τη δύναμη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19, αναφέρει το CNNi.

Το δημοσίευμα του CNNi

Ο κανονισμός του OSHA απαιτούσε από τις επιχειρήσεις με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους να διασφαλίζουν ότι οι εργαζόμενοί τους είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή υποβάλλονται σε τακτικές δοκιμές και φορούν μάσκες προσώπου κατά την εργασία.

Να σημειωθεί ότι ήδη πολλές εταιρείες έχουν υιοθετήσει την εντολή του Μπάιντεν, με πολλές να λένε στους εργαζόμενους ότι θα απολυθούν αν δεν συμμορφωθούν. Η έρευνα του CNBC διαπιστώνει ότι η πλειοψηφία των CFO των ΗΠΑ (80%) λένε ότι «υποστηρίζουν πλήρως» την εντολή της κυβέρνησης Μπάιντεν, ενώ λιγότερο από το ένα τέταρτο (15%) δήλωσαν ότι είναι εντελώς αντίθετοι.

Η IBM είπε στους Αμερικανούς υπαλλήλους αυτήν την εβδομάδα ότι πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως έως τις 8 Δεκεμβρίου, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν άνευ αποδοχών αναστολή.

«Ως ομοσπονδιακός ανάδοχος έργων, είναι επιτακτική ανάγκη η IBM να συμμορφωθεί με αυτήν την εντολή», ανέφερε η εταιρεία σε σημείωμα που εστάλη στους εργαζόμενους αυτήν την εβδομάδα. «Λαμβάνοντας υπόψη αυτήν την απαίτηση, τις πολιτικές πολλών πελατών και συνεργατών μας και την εύκολη πρόσβαση σε εμβόλια σε όλη τη χώρα, θα απαιτήσουμε τώρα από όλους τους υπαλλήλους της IBM στις ΗΠΑ να εμβολιαστούν πλήρως έως τις 8 Δεκεμβρίου 2021, προκειμένου να εργάζονται στην IBM».

Οι American Airlines, Alaska Airlines και JetBlue Airways διέταξαν όλοι τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν μετά την εντολή του Μπάιντεν, ενώ η United Airlines είπε στους 67.000 Αμερικανούς υπαλλήλους της τον Αύγουστο ότι έπρεπε να εμβολιαστούν μέχρι το φθινόπωρο ή θα απομακρυνθούν. Η εταιρεία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι μόλις 320 εργαζόμενοι δεν το έκαναν.

Το προσωπικό της JetBlue «θα απαιτηθεί από την κυβέρνηση να είναι πλήρως εμβολιασμένο για την COVID-19 για να συνεχίσει να εκτελεί το ρόλο του».

Η Tyson Foods, η οποία απασχολεί περισσότερους από 120.000 εργαζόμενους στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει τον εμβολιασμό στις αρχές Αυγούστου. Η εταιρεία δήλωσε ότι περισσότερο από το 90% του εργατικού δυναμικού της έχει πλέον εμβολιαστεί, με αυτό να διπλασιάζεται τους τελευταίους δύο μήνες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ