Κακοκαιρία Ελπίδα: Τηλεργασία και τηλεκπαίδευση σε Αττική, Κρήτη – Μειωμένο ωράριο στα καταστήματα


Κακοκαιρία Ελπίδα: Εργάσιμες θα είναι η Πέμπτη και η Παρασκευή, με τα σχολεία να λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης και με ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα. Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και τράπεζες. Κλειστά τα δικαστήρια. Τι ισχύει για τους εμβολιασμούς και τα ΜΜΜ

Με δεδομένο ότι το πέρασμα της κακοκαιρίας Ελπίδα άφησε πάρα πολλά προβλήματα, ιδίως στην Αττική αλλά και σε άλλες περιφέρειες, συνεχίζονται οι διαφοροποιήσεις στη λειτουργία όλων των τομέων της κοινωνίας. Οι δρόμοι, άλλωστε, σε πολλές περιπτώσεις θυμίζουν παγοδρόμιο και η πρόσβαση σε αρκετά σημεία ακόμα δεν έχει επιτευχθεί. Παράλληλα, συνεχίζονται τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές, γεγονός που θα δυσχεράνει ακόμα και το ενδεχόμενο τηλεργασίας ή τηλεκπαίδευσης.

Σε κάθε περίπτωση, από την Τετάρτη (26.01) έχουν γίνει γνωστά όλα όσα θα ισχύσουν το επόμενο 48ωρο στην Αττική και την Κρήτη, τόσο για τα σχολεία όσο και για τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν καταστήματα και τράπεζες, ενώ δόθηκαν διευκρινίσεις αναφορικά με τους εμβολιασμούς. Αναλυτικά:

Σχολεία – Βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί

Την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου ύστερα από συνεννόηση με τις Περιφέρειες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Εύβοια.

Τις ίδιες ημέρες, θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας Φροντίδας.

Ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, καταστήματα

Την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.

Τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν από τις 10:00 ως τις 18:00.

Απαγορεύονται υπηρεσίες διανομής (delivery) και ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier

Δικαστήρια – Τράπεζες

Την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε ότι τα τραπεζικά καταστήματα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κρήτη, και Νότιο Αιγαίο, θα επαναλειτουργήσουν για το κοινό σήμερα, 27 Ιανουαρίου 2022, αλλά με σημαντικούς περιορισμούς. Ειδικότερα, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες σε καθένα κατάστημα, ενδέχεται αυτό να μην λειτουργεί ή να υπάρχει περιορισμένος αριθμός εργαζομένων ή να υπάρξουν αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας. Ως εκ τούτου συνιστάται οι συναλλασσόμενοι να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα καταστήματα όπως επίσης πριν την μετάβαση τους σε αυτά, να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, με το συγκεκριμένο κατάστημα.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΟΑΣΑ, τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ θα αρχίσουν από τις 6:00 την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, λόγω του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης παγετού. Κάποιες γραμμές θα λειτουργούν τμηματικά ανάλογα με τις κατά τόπους συνθήκες, όπως συνέβη την Τετάρτη. Μέσα στην ημέρα, αναμένεται νέα ανακοίνωση με τα δρομολόγια που θα είναι ενεργά.

Τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, αναμένεται να κινηθούν κανονικά. Παράλληλα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να αναστείλει τη στάση εργασίας που είχε εξαγγείλει τόσο για την Πέμπτη όσο και για την Παρασκευή, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Εμβολιασμοί

Σήμερα, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ