Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο «φύγετε» και εξοργίζεται με τις δημοσκοπήσεις


Οργή ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Abacus Research

Να οξύνει ακόμα περισσότερο την αντιπολιτευτική του ρητορική, επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που καθημερινά, πλέον, ζητάει την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών, ως απάντηση στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τη χώρα.

Την ίδια στιγμή, στην Κουμουνδούρου είναι εξοργισμένοι -και το έδειξαν- με την δημοσκόπηση της εταιρείας “Abacus Research”, την οποία και παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, καθιστώντας με αυτό τον τρόπο σαφές ότι το μέτωπο με τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, δεν θα κλείσει εύκολα.

Τα όσα χαοτικά συνέβησαν στην Αττική τις προηγούμενες ημέρες, ήταν δεδομένο ότι θα προκαλούσαν την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως αναφέρουν τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν απλά το «κερασάκι στη τούρτα» της κυβερνητικής ανικανότητας.

Επομένως, δεν προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι η Κουμουνδούρου επαναφέρει σε καθημερινή βάση το αίτημα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Το ζήτημα το θέτουν όλα τα στελέχη του κόμματος, σε κάθε τους δημόσια παρέμβαση, με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα.

«Η καλύτερη αποζημίωση για τον ελληνικό λαό είναι το συντομότερο να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία, πριν επιφέρει και νέα μεγαλύτερα δεινά για τον τόπο», δήλωσε, χθες, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, χαράσσοντας με αυτή την τοποθέτηση τη γραμμή που θα ακολουθήσει το κόμμα του το επόμενο διάστημα.
Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές, έρχεται, πάντως, σε μία στιγμή που τα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν σαφή υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας και «εκρηκτική» άνοδο του ΚΙΝΑΛ. Και εδώ ανοίγει μία άλλη ιστορία, η οποία και προκαλεί οργή στην Κουμουνδούρου.

Η δημοσκόπηση της εταιρίας «Abacus» για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, προκάλεσε την έντονη -και ομολογουμένως ταχύτατη- αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο και εξέδωσε μία αιχμηρή ανακοίνωση, τόσο εναντίον της εταιρίας, όσο και εναντίον του σταθμού που την παρουσίασε.
Στην εν λόγω έρευνα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17.5% και το ΚΙΝΑΛ 17%.

«Τη μέρα που η Αττική και αρκετές περιοχές της πατρίδας μας μετρούν ακόμη τις πληγές τους και η χώρα καταγράφει ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ με 118 θανάτους, έκριναν σκόπιμο να επιστρατεύσουν πρωτοεμφανιζόμενη δημοσκοπική εταιρεία και έναν πρώην πολιτευτή στο Ποτάμι, για να συνεχίσουν το γνωστό έργο της δημοσκοπικής περίθαλψης των κυβερνητικών τραυμάτων», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με απλά λόγια, η Κουμουνδούρου αμφισβητεί ανοιχτά τα στοιχεία της συγκεκριμένης δημοσκόπησης, ενώ διατηρεί επιφυλάξεις και για τις υπόλοιπες που κατά καιρούς δείχνουν παντοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη και δημοσκοπική εκτόξευση του Νίκου Ανδρουλάκη.
Και ο λόγος είναι αφενός γιατί έχουν και οι ίδιοι στα χέρια τους στοιχεία, ανά περιόδους, αφετέρου γιατί δεν τους προκύπτει από την επαφή που έχουν οι ίδιοι με τους πολίτες με τους πολίτες.

Με βάση τα παραπάνω, οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, πετάνε το μπαλάκι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Αφού έχει τέτοια άνεση, όσο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, γιατί δεν προκηρύσσει εκλογές, να τελειώνει μία και καλή αυτό το αστείο», σχολίασε στο Newsbomb.gr ένας εκ των βασικών συνομιλητών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ