Ο «σουλτάνος» Ερντογάν ξαναχτυπά: Δεν θα μείνει ατιμώρητη η προσβολή της δημοσιογράφου που συνελήφθη


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν κάνει πίσω όσον αφορά την δημοσιογράφο που συνελήφθη επειδή εκτιμήθηκε ότι τον προσέβαλε

Αποφασισμένος να προχωρήσει στην τιμωρία της δημοσιογράφου που συνελήφθη στην Τουρκία επειδή θεωρήθηκε ότι τον προσέβαλε εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στο κανάλι NTV,

«Αυτή η προσβολή δεν θα περάσει ατιμώρητη. Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε την λειτουργία του θεσμού, της προεδρίας. Δεν πρόκειται για θέμα ελευθερίας της έκφρασης» είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση της αντιπολίτευσης στην Τουρκία να εξαλειφθεί το αδίκημα της προσβολής της προεδρίας της Τουρκίας για το οποίο προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως 4 ετών.

Η δημοσιογράφος Σεντέφ Καμπάς συνελήφθη στις 2 τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου λίγες ώρες μετά τα σχόλια που έκανε και δημοσιοποίησε στο Twitter και τους 900.000 followers της.

«Υπάρχει μια πολύ γνωστή παροιμία που λέει ότι η εστεμμένη κεφαλή γίνεται σοφότερη. Αλλά βλέπουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Το βόδι μπαίνοντας στο παλάτι δεν γίνεται βασιλιάς , αλλά το παλάτι γίνεται στάβλος» ήταν η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε η πολύ γνωστή στην Τουρκία δημοσιογράφος στο τηλεοπτικό δίκτυο Tele1.

«Η σύλληψη της Σεντέφ Καμπάς για “εξύβριση του προέδρου» αποτελεί σοβαρή παραβίαση του δικαιώματος της έκφρασης», σχολίασε το Συνδικάτο των Δημοσιογράφων της Τουρκίας (TGS) με την οργάνωση Reporters Without Borders να έχει τοποθετήσει την Τουρκία στην 153η θέση της λίστας του 2021 για την ελευθερία της έκφρασης σε σύνολο 180 χωρών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ