Δόμνα Μιχαηλίδου: Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στον Γρηγόρη Αρναούτογλου


Καλεσμένη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και την εκπομπή The 2Night Show ήταν χτες η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εμπειρία της με την πολιτική μέχρι τώρα, αναγνωρίζοντας πως ακόμα ίσως υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες και δη τις όμορφες γυναίκες.

Τέλος, σε ερώτηση αν θα ήθελε να γίνει η πρώτη Ελληνίδα Πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη και ελπίζει πως κάποτε θα υπάρξει γυναίκα που θα ηγείται της Ελλάδας.

Τι δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου

Για την εμπειρία της με την Πολιτική και τον διαχωρισμό που υφίσταται λόγω του γεγονότος ότι είναι γυναίκα: “Πολλές φορές το λένε με έκπληξη… είναι πολύ όμορφη αλλά και έξυπνη! Δεν το λένε αυτό για τους άνδρες. Ακόμη συνεχίζονται τα στερεότυπα, έχουμε ακόμη δρόμο. Υπάρχει ακόμη αυτή η έκπληξη. Οπότε πρέπει συνεχώς να το συζητάμε και να θυμίζουμε ότι αυτά τα στερεότυπα είναι κουτά και δεν χρειάζεται να τα διαιωνίζουμε. Δεν θα πω ψέματα, με έχουν φέρει σε δύσκολη θέση. Το στερεότυπο είναι βαθιά ριζωμένο σε μια κοινωνία. Την πρώτη μέρα που πήγα να ορκιστώ στο Προεδρικό Μέγαρο, μου είπαν καλοπροαίρετα «όχι από εκεί… εκεί πάει η Κυβέρνηση, οι συνοδοί είναι από την άλλη πόρτα”.

Ως προς την ορκομωσία της στο Υπουργείο και το ευτράπελο που συνάντησε εκεί: “Όταν πήγα στο Υπουργείο να παραλάβω το γραφείο μου, ο κύριος που γνωρίζει τις αίθουσες μου έδειξε τα γραφεία της γραμματείας. Όλα αυτά τα στερεότυπα υπάρχουν κι ας έχουν πλέον οι γυναίκες θέση στο τραπέζι λήψης αποφάσεων. Δεν έχουμε ίση φωνή…” Και τέλος, σε ερώτηση αν θα ήθελε να είναι η πρώτη Ελληνίδα Πρωθυπουργός: “Θα ήθελα να υπάρχει στη χώρα μας γυναίκα πρωθυπουργός. Τώρα αν εγώ θα είμαι αυτή, είμαι πολύ πολύ μακριά από το να το σκέφτομαι. Αν είναι και γυναίκα του Μητσοτάκη; Κκαλά είναι πολύ ικανή, οπότε και αυτή θα μπορούσε. Ας έχουμε μια γυναίκα πρωθυπουργό και πιστεύω θα είμαστε ένα πολύ καλό και αποτελεσματικό κράτος, όταν φτάσουμε στο σημείο να έχουμε γυναίκα πρωθυπουργό.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ