Τρίτη δόση εμβολίου: Έρχεται παράταση στην ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού – Τι αλλάζει τον Φεβρουάριο


Εκπνέει η προθεσμία για όσους πολίτες δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί με την τρίτη δόση και όπως όλα δείχνουν θα δοθεί μια μικρή παράταση. Ήδη το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει την παράταση της ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού που κανονικά λήγουν την 1η Φλεβάρη για όσους δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Η παράταση αναμένεται να δοθεί μετά την αναβολή των προγραμματισμένων ραντεβού που ανακοινώθηκε λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε τις προηγούμενες ημέρες τη χώρα. Σε συνδυασμό και με την αδυναμία πολιτών να προσεγγίσουν τα εμβολιαστικά κέντρα – όπου λειτούργησαν, το υπουργείο Υγείας αναμένεται να προχωρήσει σε μία μικρή παράταση στην ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Υπενθυμίζεται ότι από 1η Φεβρουαρίου θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι, εφόσον έχουν παρέλθει 7 μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Υπολογίζεται πως 870.000 πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί, παρότι είναι δικαιούχοι της τρίτης δόσης. Σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ, όσοι δεν έχουν κάνει τρίτη δόση εμβολίου μέχρι τη 1η  Φεβρουαρίου, δεν θα έχουν πρόσβαση σε:

Κέντρα διασκέδασης

Κλειστούς χώρους εστίασης

Θέατρα

Κινηματογράφους

Μουσεία

Εκθέσεις

Συνέδρια

Γυμναστήρια

Αντίθετα, τα μέρη που θα τους επιτρέπεται η πρόσβαση, με την επίδειξη αρνητικού PCR ή rapid test είναι τα εξής:

Καταστήματα λιανικού εμπορίου

Ανοικτοί (εξωτερικοί) χώροι εστίασης

Κομμωτήρια

Ιδιωτικοί και δημόσιοι χώροι εργασίας

Εκπαίδευση

Χώροι παροχής υπηρεσιών αισθητικής και άλλοι με συναφείς δραστηριότητες.

χώρους λατρείας

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ