Οι νέες ταινίες που κυκλοφορούν σήμερα στους ελληνικούς κινηματογράφους


Οι ταινίες που κυκλοφορούν στα σινεμά την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου.

Ο Ιανουάριος μας αποχαιρετά με πολύ κρύο, αρκετά προβλήματα στις μετακινήσεις λόγω χιονιά και ένα αρκετά φτωχό πρόγραμμα νέων κυκλοφοριών που σίγουρα δεν βοηθά στην τόνωση της ήδη περιορισμένης κίνησης στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Δείτε τις δύο νέες ταινίες και το ντοκιμαντέρ που κάνουν πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, στα ελληνικά σινεμά.

Belfast

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του υποψήφιου για Όσκαρ, Κένεθ Μπράνα, μια μια οδυνηρή ιστορία αγάπης, γέλιου και απώλειας στην παιδική ηλικία ενός αγοριού, εν μέσω της μουσικής έκρηξης και των κοινωνικών αναταραχών στα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Το Belfast είναι ένα τρυφερό και νοσταλγικό δράμα, την εποχή των κοινωνικών αναταραχών της Ιρλανδίας στα τέλη της δεκαετίας του ’60.

Ο Κένεθ Μπράνα ανακαλύπτει ξανά την αξία του προσωπικού σινεμά. Με την Τζούντι Ντεντς ανάμεσα στο cast.

Αζόρ: Ο Κώδικας του Τραπεζίτη (Azor)

Στην υπό δικτατορία Αργεντινή του 1980, ένας Ελβετός τραπεζικός εξαφανίζεται κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Όταν ο αντικαταστάτης του αναλαμβάνει να διερευνήσει ο ίδιος την υπόθεση, βυθίζεται σε ένα μυστήριο που εκτυλίσσεται πίσω από τις βαριές πόρτες μεγαλοαστικών γραφείων και τους πυκνούς κήπους των νεόπλουτων ευνοούμενων του καθεστώτος.

Έτσι θα έμοιαζε το «Αποκάλυψη Τώρα» αν, αντί της ζούγκλας του Βιετνάμ, ο Κόπολα επέλεγε ως πεδία δράσης αυστηρά λόμπι ξενοδοχείων, γιγαντιαίες πόρτες γραφείων και πισίνες για λίγους.

Χρυσή Αυγή Υπόθεση όλων μας – Ποιά Αντίσταση; (Golden Dawn a Public Affair)

Ποια μπορεί να είναι η αντίσταση στην άκρα δεξιά, τον φασισμό και τον ναζισμό; Η Δημοκρατία μπορεί να απαλλαγεί οριστικά από αυτές τις λαίλαπες, χωρίς να ποδοπατήσει τις αρχές της; Πώς εντέλει πρέπει να αντισταθούμε; Η απάντηση ανήκει στη δικαιοσύνη; Μπορεί να προκύψει από ένα μπαράζ των δημοκρατικών κομμάτων; Χρειάζεται ένα δημοσιογραφικό μποϊκοτάζ; Κοινωνική επαγρύπνηση; Σωστή παιδεία; Ή η αντίσταση πρέπει να είναι πιο δυναμική και μαχητική από τα παραπάνω; Η δίκη που μπορεί να συγκριθεί σε σημασία και ίσως να ξεπερνά τη δίκη της Νυρεμβέργης αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά του νέου ντοκιμαντέρ της Αγγελικής Κουρούνη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ