Κόντρα σούπερ-SUV: Lamborghini Urus vs Tesla Model X P100D [video]


Έχουμε δει τι αναστάτωση έχει φέρει και πόσα σκαλπ έχει πάρει στο drag strip το ηλεκτρικό Tesla Model S, κερδίζοντας από supercars μέχρι superbikes. Μπορεί το αδελφό του μοντέλο, το Model X, να κάνει το ίδιο στην κατηγορία των SUV;

Το έργο του, εκ πρώτης όψεως, δεν φαίνεται τόσο δύσκολο, αφού δεν υπάρχουν πολλά SUV υψηλών επιδόσεων. Υπάρχει όμως ένα, που μόνο το όνομά του μπορεί να προβληματίσει τους φαν της ηλεκτροκίνησης: η Lamborghini Urus.

Με τον 4λιτρο, διτούρμπινο V8 των 650 PS, η (νέα) Rambo Lambo είναι ένας σκληρός αντίπαλος, ακόμη κι αν το Tesla Model X, στην ισχυρότερη έκδοσή του, P100D, αποδίδει 772 PS. Κι αυτό, διότι η Urus είναι κάπου 300 kg ελαφρύτερη. Από την πλευρά του, το Model X έχει την τεράστια και άμεσα αποδιδόμενη ροπή των ηλεκτροκινητήρων.

Μπορεί λοιπόν η Urus να το παίξει McLaren 720S των SUV και να νικήσει το πιο γρήγορο ηλεκτρικό;

Στην επιτάχυνση από στάση δεν βγαίνει ξεκάθαρο συμπέρασμα, αφού στις 4 μονομαχίες έχουμε ισοπαλία 2-2. Τελικά, ο νικητής είναι αυτός που θα κάνει την καλύτερη εκκίνηση. Ακόμη και στις κόντρες που έχασε, πάντως, η Urus έφτανε στο τέλος το Model X. Οπότε, αν η χρονομέτρηση δεν γινόταν στο 400άρι, αλλά στο χιλιόμετρο, μάλλον θα ήταν η νικήτρια και στις 4 αναμετρήσεις.

Από την άλλη όμως, η άμεση ηλεκτρική ροπή του Model X το φέρνει ξεκάθαρο νικητή στη ρολαριστή κόντρα. Οπότε, οι παραδοσιακοί φαν των θερμικών κινητήρων δεν πρέπει να πανηγυρίζουν…



ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ