Διατροφή: Αυτές οι τροφές έχουν αντικαρκινικά συστατικά


Η διατροφή που επιλέγουμε να ακολουθήσουμε επηρεάζει άμεσα την υγεία μας. Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή συμβάλλει στην πρόληψη πληθώρας ασθενειών, από την καρδιοπάθεια και τον διαβήτη έως τον καρκίνο.

Διατροφή και καρκίνος

Ειδικά σε ότι αφορά στον καρκίνο, είναι αδιαμφισβήτητο ότι η σωστή διατροφή, σε συνδυασμό με τη συστηματική γυμναστική και το υγιές σωματικό βάρος, αποτελεί «κλειδί» στην πρόληψή του.

Η αντικαρκινική δράση ορισμένων τροφών αποδίδεται φυσικά στα μοναδικά και πολύτιμα συστατικά που μας παρέχουν. Πολλά είναι τα συστατικά που έχουν συνδεθεί με τη μείωση του κινδύνου διαφόρων μορφών καρκίνου.

Τροφές με αντικαρκινική δράση

  • Καροτενοειδή: Πολυάριθμες μελέτες υποδεικνύουν ότι ορισμένα καροτενοειδή προστατεύουν από τον καρκίνο του πνεύμονα και ενδεχομένως από τον καρκίνο του μαστού και του προστάτη. Σε ποιες τροφές βρίσκονται: Ντομάτα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, καρότο, καρπούζι, παπάγια, γκρέιπφρουτ, πιπεριά, γκουάβα, σπαράγγια, κόκκινο λάχανο, κολοκύθα, αρακάς, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών.
  • Ισοθειοκυανάτες: Μειώνουν τον κίνδυνο για διάφορες μορφές καρκίνου. Σε ποιες τροφές βρίσκονται: Λαχανάκια Βρυξελλών, κράμβη, λάχανο, λαχανίδα (κέιλ), μπρόκολο, κουνουπίδι.
  • Ανθοκυανίνες: Έχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, διαδικασία που λειτουργεί προστατευτικά ενάντια στον καρκίνο. Σε ποιες τροφές βρίσκονται: Μούρα, κόκκινο σταφύλι, κόκκινο λάχανο, κεράσι, κρεμμύδι, κοκκινόφυλλο μαρούλι, ραπανάκι, μελιτζάνα, μαύρα φασόλια, δαμάσκηνο.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ