Κλειστά τα σχολεία στη Χίο λόγω αυξημένων κρουσμάτων


Χίος: Τα αυξημένα κρούσματα στα σχολεία του νησιού οδήγησαν τον αντιπεριφερειάρχη Παντελή Βρουλή να πάρει απόφαση για διήμερο κλείσιμο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, τέθηκαν ερωτήματα και προς τον κ. Βρουλή. Ο ίδιος επεσήμανε πως υπήρξε πρόταση και από τον δήμαρχο Χίου, ο οποίος είχε εξαντλήσει το δικό του δικαίωμα για τριήμερο κλείσιμο των σχολείων.

Μετά από σύσκεψη που διεξήχθη αποφασίστηκε να κλείσουν τα σχολεία, ενώ παρουσιάστηκε και έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας με γνωμοδότηση για αναστολή λειτουργίας ενός τμήματος του ΕΠΑΛ Χίου μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Στέλιος Καμπούρης, μιλώντας και ως δάσκαλος σημείωσε ότι υπάρχει πλέον προγραμματισμός για την επόμενη ημέρα από μαθητές, εκπαιδευτικούς και οικογένειες.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση για κλείσιμο των σχολείων το τελευταίο 48ωρο, έπαιξαν και οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο κίνδυνος για συνωστισμό των παιδιών, άρα και για περαιτέρω διασπορά. Παράλληλα, ο εορτασμός της γιορτής των Τριών Ιεραρχών στις 28 Ιανουαρίου, έδωσε ευχέρεια στο να μην λειτουργήσουν τα σχολεία και να επιστρέψουν τα παιδιά στις αίθουσες τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ