ΣΥΡΙΖΑ – Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση απέτυχε σε πανδημία, ακρίβεια και φυσικές καταστροφές


«Η κοινωνία πληρώνει ακριβά την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε πολιτικά σελίδα», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, παραθέτοντας τους λόγους που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί για «αποτυχία σε όλες τις κρίσεις»

«Πρώτα απ’ όλα έχουμε την πανδημία. Συνεχίζει η χώρα να είναι δύο φορές πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ σε απώλειες αναλογικά με τον πληθυσμό», «ήδη μέσα στο Γενάρη -το μήνα που βαφτίσανε τελευταίο μήνα της πανδημίας- μετράμε 2.293 απώλειες», είπε μιλώντας στον ρ/σ «Alpha 9.89».

Αναφορικά με την ακρίβεια υπογράμμισε: ότι «η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι στις τρεις πιο ακριβές χώρες στην ευρωζώνη στην τιμή του ρεύματος, ενώ είμαστε η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη στην οποία ο βασικός μισθός παραμένει πιο κάτω από ό,τι ήταν το 2010». Επιπλέον μίλησε για «ξεκάθαρη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών», αναφέροντας ότι «ζούμε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, μια κυβέρνηση που διαρκώς δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό της». Σχολίασε ότι «για μια εβδομάδα ακούγαμε για τον δήθεν πανέτοιμο κρατικό μηχανισμό και είδαμε τελικά τι συνέβη». Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ακόμα και στο νοσοκομείο Σωτηρία, έμειναν ασθενείς χωρίς φαγητό». Σχολίασε επίσης ότι «η κυβέρνηση έδινε συγχαρητήρια στον εαυτό της και το καλοκαίρι, που κάηκε η μισή χώρα με 2 μποφόρ».

Τέλος, σημείωσε ότι «υπάρχει επίσης το θέμα της Δημοκρατίας και των θεσμών». Επ’ αυτού είπε ότι «όταν έχουμε το νούμερο 2 της κυβέρνησης, τον κ. Γεραπετρίτη, να συνομιλεί με έναν υπόδικο και να τον ενημερώνει για το νομοθετικό έργο, υπάρχει πλέον άρωμα βαθιάς θεσμικής παρακμής» και πως «ήταν ο ίδιος ο κ. Βρούτσης, ο πρώην υπουργός Εργασίας, ο οποίος κατήγγειλε πως ο κ. Φουρθιώτης μπήκε με μπράβους στο Υπουργείο του».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.



1 ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ