Covid-19 Σουηδία: Αρνείται να συστήσει τον εμβολιασμό παιδιών κάτω των 12, γιατί δεν βλέπει κανένα σαφές όφελος


Covid-19 Σουηδία: Η κυβέρνηση της Σουηδίας αρνήθηκε να συστήσει τον εμβολιασμό παιδιών κάτω των 12 ετών για την COVID-19, αφού διαπίστωσε ότι θα είχε μικρό ιατρικό όφελος από αυτό. Ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας δήλωσε σε δελτίο τύπου την Πέμπτη ότι το ιατρικό όφελος για ένα μεμονωμένο παιδί ηλικίας 5-11 ετών που έχει κάνει γενικό εμβολιασμό κατά της COVID-19 «είναι μικρό» και ότι ενώ η κατάσταση αξιολογείται «συνεχώς», αποφάσισε να μην προτείνει γενικό εμβολιασμό παιδιών κάτω των 12 ετών για την εαρινή περίοδο του 2022.

«Με τις γνώσεις που έχουμε σήμερα, με χαμηλό κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια για τα παιδιά, δεν βλέπουμε κανένα σαφές όφελος από τον εμβολιασμό τους», δήλωσε η αξιωματούχος της Υπηρεσίας Υγείας, Britta Bjorkholm, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετέδωσε το Reuters.

Η Karin Tegmark Wisell, γενική διευθύντρια του Οργανισμού, είπε ότι θα παρασχεθεί μια ενημερωμένη καθοδήγηση πριν από τη φθινοπωρινή περίοδο, ανέφερε το δελτίο τύπου.

«Ένας γενικός εμβολιασμός από την ηλικία των 5 ετών δεν αναμένεται επίσης να έχει καμία σημαντική επίδραση στην εξάπλωση της λοίμωξης επί του παρόντος, ούτε στην ομάδα των παιδιών ηλικίας 5–11 ετών ούτε μεταξύ άλλων ομάδων του πληθυσμού», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η σουηδική κυβέρνηση συνιστά εμβόλια για παιδιά 12 ετών και άνω από τον Οκτώβριο του 2021 και συνιστά εμβόλια για παιδιά υψηλού κινδύνου μεταξύ 5 και 11 ετών.

Τα νέα έρχονται μία ημέρα αφότου η κυβέρνηση της Σουηδίας παρέτεινε τους περιορισμούς που σχετίζονται με την COVID-19 για δύο εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων περιορισμένων ωρών λειτουργίας και ορίων χωρητικότητας για εστιατόρια και εσωτερικούς χώρους, ανέφερε το Reuters.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ