Λαβρόφ: Η Ρωσία δεν θέλει πόλεμο με την Ουκρανία αλλά δεν θα αγνοήσει και τα συμφέροντά της


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας αναφέρθηκε στις προτάσεις που κατέθεσαν οι ΗΠΑ

Το μήνυμα ότι η Ρωσία μπορεί να μην θέλει να πόλεμο με την Ουκρανία αλλά δεν θα επιτρέψει να αγνοηθούν τα συμφέροντά της έστειλε το πρωί της Παρασκευής ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο κ. Λαβρόφ μίλησε, πάντως, με θετική διάθεση για τις προτάσεις ασφαλείας που έλαβε από τις Ηνωμένες Πολιτείες λέγοντας ότι είναι καλύτερες από τις προτάσεις που διατυπώθηκαν από το ΝΑΤΟ. Παράλληλα πρόσθεσε πως περιμένει ότι θα συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

«Αν η κατάσταση ήταν μόνο στο χέρι της Ρωσίας τότε δεν θα υπήρχε πόλεμος αλλά η χώρα μου δεν θα αγνοήσει τα συμφέροντά της» πρόσθεσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε επίσης ότι θα είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν που θα αποφασίσει πώς θα απαντηθούν οι προτάσεις με τον πρόεδρο της Ρωσίας να αναμένεται να συνομιλήσει σήμερα, Παρασκευή, τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Λίγο νωρίτερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Λεντριάν δήλωσε ότι αν και η κατάσταση σχετικά με την Ουκρανία είναι πολύ τεταμένη, ακόμη υπάρχει δυνατότητα για διάλογο με τη Ρωσία.

«Εναπόκειται στον Βλαντίμιρ Πούτιν να πει αν θέλει διαβούλευση ή αντιπαράθεση», σημείωσε ο Λεντριάν σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό RTL.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Τρίτη ότι θα επιδιώξει να λάβει διευκρινίσεις σχετικά με τις προθέσεις της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία στην τηλεφωνική συνομιλία που θα έχει σήμερα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, εν μέσω των αυξανόμενων φόβων για μια επίθεση από το Κρεμλίνο στην πρώην σοβιετική δημοκρατία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ