Πάτρα: 40χρονος πήγε να εμβολιαστεί για λογαριασμό 28χρονου – Τον κατάλαβε ο γιατρός

Πρόκειται για έναν 40χρονο άνδρα, ο οποίος την Τετάρτη πήγε να εμβολιαστεί για λογαριασμό ενός 28χρονου, προσκομίζοντας δίπλωμα οδήγησης.

Πήγε να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, για λογαριασμό άλλου αλλά δεν τα κατάφερε καθώς ο γιατρός στο εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Νοτίου Τομέα της Πάτρας κάτι παρατήρησε. Η υπόθεση, ερευνάται από τις διωκτικές αρχές προκειμένου να αποκαλυφθούν οι πρωταγωνιστές της.

Πρόκειται για έναν 40χρονο άνδρα, ο οποίος την Τετάρτη πήγε να εμβολιαστεί για λογαριασμό ενός 28χρονου, προσκομίζοντας δίπλωμα οδήγησης. Ωστόσο δεν σκέφτηκε ότι η διαφορετική ημερομηνία γέννησης του διπλώματος από τον αριθμό του ΑΜΚΑ που εμφανιζόταν στο σύστημα θα αποκάλυπτε τα σχέδιά του… Ο γιατρός του εμβολιαστικού κέντρου που υποδέχθηκε τον άνδρα που ήθελε να εμβολιαστεί, αντιλήφθηκε πως η ηλικία του ανδρός δεν ήταν ίδια με του άνδρα που είχε κλείσει το ραντεβού. Πριν προχωρήσει στον εμβολιασμό, ο γιατρός ζήτησε από τον άνδρα να παραμείνει στο κέντρο προκειμένου να διερευνήσει τα στοιχεία, αλλά μόλις όμως ο ίδιος κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά, το έβαλε στα πόδια.

Για το θέμα ενημερώθηκε άμεσα ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος δήλωσε στην «Γνώμη» πως «όλα τα δικαιολογητικά που προσκόμισε εισερχόμενος στο Εμβολιαστικό Κέντρο ο άνδρας ήταν εντάξει φαινομενικά. Στην πορεία όμως ο γιατρός, που ήταν επιφορτισμένος με αυτή τη διαδικασία, διαπίστωσε πως τα στοιχεία του διπλώματος δεν ταίριαζαν με τα υπόλοιπα στοιχεία που προσκόμισε. Παρατήρησε πως ο άνδρας που πήγε να κάνει το εμβόλιο ήταν μεγαλύτερης ηλικίας σε σχέση με αυτόν που θα δηλωνόταν, όμως επειδή η φωτογραφία του διπλώματος ήταν παλιά και ο άνδρας φορούσε μάσκα έκανε σύγκριση μεταξύ της ηλικίας στο δίπλωμα οδήγησης και την αναγραφόμενη ημερομηνία γεννήσεως στον ΑΜΚΑ και διαπιστώθηκε η απόπειρα πλαστοπροσωπίας».

Όταν αναζητήθηκε ο πολίτης να δώσει περαιτέρω στοιχεία ταυτοπροσωπίας, διαπιστώθηκε πως είχε εξαφανιστεί από το Κέντρο Υγείας. «Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το Κ.Υ. ο γιατρός έλεγξε τα πάντα και εφόσον ο άνθρωπος εξαφανίστηκε και υπέβαλε σχετική αναφορά και πλέον το ζήτημα το διερευνά η Αστυνομία, ενώ το εμβόλιο δεν καταχωρήθηκε στο σύστημα», σημείωσε ο κ. Καρβέλης.

Σημείωσε, επίσης, πως στην περιφέρειά μας δεν υπάρχει καταγγελία για παρόμοιο περιστατικό, υπογραμμίζοντας πως «σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου δεν αφήνουμε καμία απολύτως περίπτωση χωρίς να τη διερευνήσουμε». Για το λόγο αυτό, ό,τι στοιχεία έχει η 6η ΥΠΕ έχουν τεθεί υπ’ όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας και διερευνώνται σε βάθος, ανέφερε το thebest.gr.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ