Novavax Ισραήλ εμβόλιο: Το Ισραήλ παρήγγειλε 5 εκατ. εμβόλια για τους επόμενους μήνες


Μετά την Αυστραλία που συμφώνησε να παραλάβει 51 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου μέχρι την 21η Φεβρουαρίου, όπως σας έχουμε γράψει στο healthweb, η ισραηλινή κυβέρνηση ήρθε σε συμφωνία με την εταιρεία βιοτεχνολογίας Novavax με έδρα τις ΗΠΑ για την αγορά πέντε εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου για την COVID-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας. Τα εμβόλια Novavax αναμένεται να φτάσουν στο Ισραήλ τους επόμενους μήνες, ενώ δεν έχουν λάβει ακόμη την έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). Ως μέρος της συμφωνίας, το Ισραήλ έχει την επιλογή να αγοράσει επιπλέον πέντε εκατομμύρια δόσεις εμβολίου.

Ποια είναι η κατάσταση στο Ισραήλ;

Περίπου 57.563 Ισραηλινοί βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19 την Πέμπτη, όπωςανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας σήμερα το πρωί. Αυτή τη στιγμή, 946 ασθενείς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, με 213 σε αναπνευστήρες και 18 διασωληνωμένους. Το ένα τέταρτο (25,69%) όλων των αποτελεσμάτων των τεστ την Πέμπτη ήταν θετικά, καθώς 623.010 Ισραηλινοί έχουν ήδη λάβει το τέταρτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Ο ρυθμός αναπαραγωγής, ή “R”, συνεχίζει την πτωτική του τάση και βρίσκεται στο 1,05, που σημαίνει ότι αναμένονται λιγότερα κρούσματα. Σήμερα το Εργατικό Δικαστήριο του Ισραήλ ενέκρινε τις κυβερνητικές εντολές για την πρόληψη της απεργίας κατά της προγραμματισμένης απεργίας του Ισραηλινού Συνδικάτου Εκπαιδευτικών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα κυβερνητική πολιτική για την καραντίνα των μαθητών. Η πολιτική ορίζει ότι οι μαθητές που έρχονται σε επαφή με τον κορωνοϊό θα επιτρέπεται να συνεχίσουν να φοιτούν στο σχολείο αφού πραγματοποιήσουν δοκιμές αντιγόνου στο σπίτι.

Παρά τις εντολές αποτροπής απεργίας που τέθηκαν σε ισχύ, το δικαστήριο διέταξε επίσης την κυβέρνηση να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις με το Σωματείο Διδασκόντων για την εφαρμογή της νέας πολιτικής καραντίνας. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 8.556. Το πρωί της Παρασκευής, ένας ασθενής με COVID-19 στο Ιατρικό Κέντρο Assuta του Ashdod πέθανε λόγω επιπλοκών που σχετίζονται με την ασθένειά του. Τα νοσοκομεία στο Ισραήλ έδωσαν ενημέρωση για την κατάσταση στις αντίστοιχες πτέρυγες κορονοϊού τους. Περίπου 95 νοσηλεύονται στην πανεπιστημιούπολη Beilinson στο Ιατρικό Κέντρο Rabin στο Petah Tikva με COVID-19, με 47 σε σοβαρή κατάσταση και 14 με αερισμό. Στην πανεπιστημιούπολη HaSharon του Ιατρικού Κέντρου Rabin, επτά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση. Επιπλέον, 30 Ισραηλινοί νοσηλεύονται με γρίπη στο Ιατρικό Κέντρο Rabin.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ