Τζανακόπουλος: Ζητάμε συγγνώμη στον πρωθυπουργό που του χαλάμε ένα ακόμη ανέμελο τριήμερο


Για «αποκαθήλωση του επιτελικού κράτους», από την κακοκαιρία έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος

Ξεκίνησε η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης με την ομιλία του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος ξεκίνησε την «επίθεση» με την διαχείριση της κακοκαιρίας και επεκτάθηκε σε συνομιλίες που εμφανίζει να είχε ο Μενιος Φουρθιώτης με τον κ. Γεραπετρίτη.

«Θέλουμε να ζητήσουμε μία συγνώμη ως κοινοβουλευτική ομάδα τον κύριο Μητσοτάκη για το χαλάμε το τριήμερο. Του χαλάμε άλλο ένα ανέμελο τριήμερο» είπε στην αρχή της ομιλίας του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

«Αυτά έχει η Δημοκρατία δυστυχώς ακόμα και για τους Λουδοβίκους της συμπολίτευσης» συνέχισε ο κ. Τζανακοπουλος και εξήγησε τους λόγους που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας. «Αυτή την πρόταση δυσπιστίας την καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ συναισθανόμενος την ευθύνη του απέναντι στους πολίτες αλλά και σε απόλυτο συντονισμό με το λαϊκό αίσθημα. Σε συντονισμό και σε αντιστοιχία με αυτό που βιώνει και αισθάνεται ο πολίτης σε κάθε γωνιά της Ελλάδος σε συνδυασμό με το πάνδημο «δεν πάει άλλο». Δεν πάει άλλο με τους χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία, την κατάρρευση του εσύ, την ακρίβεια που σαρώνει τα λαϊκά νοικοκυριά και λεηλατεί το εισόδημα των εργαζομένων, την θεσμική παρακμή, την διαφθορά, την υπονόμευση της Δημοκρατίας και την ηθική κατάπτωση των πολιτειακών λειτουργιών».

Αναφερόμενος στην κακοκαιρία, ο κ. Τζανακοπουλος σημείωσε ότι εκτός από την Αττική Οδό, υπήρξαν προβλήματα σε πολλές κεντρικές αρτηρίες της πόλης, αλλά και στην πρόσβαση σε νοσοκομεία. Ο ίδιος έκανε λόγο για «αποκαθήλωση του επιτελικού κράτους», αλλά και πολιτική και ηθική αποκαθήλωση του κυρίου Γεραπετρίτη.

«Ηθική αποκαθήλωση του εμπνευστή του επιτελικού κράτους, του κυρίου Γεραπετρίτη γιατί τις τελευταίες μέρες μαζί και παράλληλα με την κατάρρευση του δημιουργήματος αυτού που αποδείχτηκε ένα κέλυφος χωρίς κανένα απολύτως περιεχόμενο, εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας μια άλλη ύποπτη και σκοτεινή ιστορία που αποκαλύπτει το βάθος της σήψης, της διαφθοράς και της ηθικής παρακμής που πλέον χαρακτηρίζει το σύνολο της κυβερνητικής λειτουργίας. Η ιστορία συνομιλιών, συναλλαγών, συνδιαλλαγών, και εκβιασμών ιστορία της σχέσης του κυρίου καθηγητή με τον κύριο Φουρθιώτη. Έχετε δώσει το δικαίωμα σε έναν υπόδικο δήθεν δημοσιογράφων εκβιάζει την ελληνική κυβέρνηση» είπε ο κ. Τζανακοπουλος.

Σημειώνεται, ότι έχουν εγγραφεί συνολικά 220 βουλευτές που επιθυμούν να τοποθετηθούν, αλλά δεν αναμένεται να εξαντληθεί ο κατάλογος. Ανάμεσα στους βουλευτές που εγράφησαν για να μιλήσουν(108 από ΝΔ, 70 ΣΥΡΙΖΑ, 17 ΚΙΝΑΛ, 12 ΚΚΕ, 5 Ελλ. Λύση και 6 ΜέΡΑ25) είναι και οι τρεις ανεξάρτητοι Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Κωνσταντίνα Αδάμου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ