Κολύμβηση: Γιατί είναι τόσο δημοφιλής [vid]


Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το κολύμπι είναι μία από τις πιο δημοφιλής δραστηριότητες παγκοσμίως. Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερες μελέτες εστιάζουν στα οφέλη της τακτικής κολύμβησης στη σωματική και ψυχική υγεία. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως το κολύμπι είναι μια ασφαλής καρδιοαναπναπνευστική άσκηση για τις περισσότερες ηλικίες και τα επίπεδα φυσικής κατάστασης με σημαντική συμβολή στην μείωση των ψυχολογικών προκλήσεων και την ενδυνάμωση της καρδιαγγειακής υγείας. Ας δούμε πιο αναλυτικά πώς το κολύμπι ωφελεί το σώμα και το πνεύμα μας.

Μπορεί να μειώσει το άγχος
Η άσκηση είναι ένα πολύ γνωστό ενισχυτικό της διάθεσης, αλλά ξέρατε ότι μπορεί να μετριάσει τις επιπτώσεις του στρες στο σώμα; Όταν ασκείστε, το σώμα σας μειώνει φυσικά τις ορμόνες του στρες, κορτιζόλη και αδρεναλίνη, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί ενδορφίνες – που βελτιώνουν τη διάθεση.

Μπορεί να βοηθήσει άτομα με κινητικά προβλήματα
Πολλοί από εμάς θεωρούμε δεδομένο το δώρο της ελεύθερης κίνησης. Ωστόσο, ο τραυματισμός ή η μειωμένη κινητικότητα είναι επίσης ένα κομμάτι της ζωής μας. Μια βουτιά στο νερό μπορεί να είναι επωφελής σε αυτές τις περιπτώσεις. Λόγω της μείωσης του σωματικού βάρους και του στρες που ασκεί στις αρθρώσεις σας, η κολύμβηση μπορεί να προσφέρει την ευκαιρία να κινηθείτε με τρόπους που δεν μπορείτε στη στεριά λόγω της υποστήριξης που σας παρέχει το νερό. Με άλλα λόγια, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του σώματός σας ενεργοποιούνται όταν είστε στο νερό, μπορείτε να ενδυναμώσετε καρδιακή και μυϊκή δύναμη χωρίς να προσθέσετε επιπλέον άγχος ή αντίκτυπο στα υποκείμενα προβλήματα.

Η κολύμβηση μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες με σκλήρυνση κατά πλάκας
Μια μελέτη εξέτασε τα επίπεδα πόνου των γυναικών με σκλήρυνση κατά πλάκας μετά από την κολύμβηση και τα συνέκρινε με αυτά γυναικών που δεν κολυμπούσαν. Όσες συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα κολύμβησης 20 εβδομάδων, ένιωσαν λιγότερο πόνο.

Το κολύμπι μπορεί να ενισχύσει τις γνωστικές δεξιότητες
Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Έρευνας Γκρίφιθ, ένα πανεπιστήμιο στην Αυστραλία, μελέτησε 7.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών για να δει αν το κολύμπι θα μπορούσε να επηρεάσει τα επίπεδα νοημοσύνης τους. Η έρευνα έδειξε ότι τα παιδιά που κολυμπούσαν σε νεαρή ηλικία κατακτούσαν δεξιότητες νωρίτερα. Τα παιδιά που κολυμπούσαν τακτικά είχαν ανώτερες κινητικές δεξιότητες και ήταν πιο ικανά στην εκμάθηση της γλώσσας και τα μαθηματικά σε σύγκριση με παιδιά που δεν κολυμπούσαν.

ΠΗΓΗ


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

    Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας προτείνω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: ([email protected]) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447360502110 και λάβετε απάντηση στη στιγμή.

    Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ