Μάσκες N95: Πόσο συχνά μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν;


Μάσκες N95: Τα σωματίδια συσσωρεύονται στη μάσκα με κάθε αναπνοή Πόσες φορές μπορώ να επαναχρησιμοποιήσω τη μάσκα μου N95; Εξαρτάται, αλλά θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα N95 και KN95 μερικές φορές. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ λένε ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας μπορούν να φορούν μάσκα N95 έως και πέντε φορές. Αλλά οι ειδικοί λένε ότι πόσο συχνά ο μέσος άνθρωπος μπορεί να φορέσει με ασφάλεια μία θα ποικίλλει ανάλογα με τον τρόπο χρήσης της.

Το να χρησιμοποιείς την ίδια μάσκα για να τρέξεις στο μπακάλικο, για παράδειγμα, είναι πολύ διαφορετικό από το να τη φοράς όλη μέρα στη δουλειά.

Ο χρόνος που φοριέται μια μάσκα είναι πιο σημαντικός από το πόσο συχνά φοριέται, λέει ο Richard Flagan, ο οποίος μελετά τις μάσκες και τα αερολύματα στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια.

Γενικά, συνιστά τον περιορισμό της χρήσης μάσκας N95 σε περίπου δύο ή τρεις ημέρες. Με κάθε αναπνοή που παίρνετε σε ένα N95, σωματίδια συσσωρεύονται στη μάσκα, λέει ο Flagan. Αυτό θα μπορούσε να κάνει πιο δύσκολη την αναπνοή εάν η μάσκα έχει παγιδεύσει πολλά σωματίδια. «Υποβιβάζουν την απόδοση της μάσκας», λέει ο Flagan.

Η Walensky και ο Fauci παρουσιάζουν μηνύματα με μικτές μάσκες στο βίντεο ακρόασης της Γερουσίας

Η ελαστική ταινία στη μάσκα μπορεί επίσης να φθαρεί και να μην εφαρμόζει τόσο σφιχτά γύρω από το πρόσωπό σας. Μπορεί επίσης να λερωθεί ή να βραχεί, ειδικά αν τη χρησιμοποιείτε ενώ ασκείστε. Εάν παρατηρήσετε κάποια από αυτές τις αλλαγές στη μάσκα σας, ήρθε η ώρα να σταματήσετε να τη χρησιμοποιείτε — ακόμα κι αν την έχετε χρησιμοποιήσει μόνο λίγες ώρες.

Και επειδή οι μάσκες N95 δεν μπορούν να πλυθούν, θα πρέπει να πεταχτούν όταν δεν μπορείτε πλέον να τις χρησιμοποιείτε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ