Γρίφος το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία από Δευτέρα στην Αττική – Τι θα γίνει με τα self test


Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έβαλε λουκέτο την περασμένη εβδομάδα στα σχολεία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει σύμφωνα με πληροφορίες αύριο Κυριακή (30/1) αν σε κάποια σχολεία της Αττικής θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση

Τα σχολεία όλης της χώρας αναμένεται να ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, μετά τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα». Μαθητές και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στις τάξεις με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει ήδη το υπουργείο Παιδείας ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία έμειναν κλειστά στην Αττική και πολλές περιοχές της χώρας από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή. Επιπλέον, την Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία λειτούργησαν με τηλεκπαίδευση

Το ερώτημα είναι πλέον αν θα ανοίξουν οι σχολικές αίθουσες για όλους τους μαθητές. Κι’ αυτό γιατί σε πολλούς δήμους της χώρας πυκνό χιόνι παραμένει στους δρόμους καθώς και στα προαύλια των σχολείων.

Σε πολλές περιοχές κυρίως στα βόρεια προάστια της Αττικής, υπάρχουν αναφορές για μεγάλες ποσότητες χιονιού και πτώση δέντρων στις αυλές ορισμένων σχολικών συγκροτημάτων. Το γεγονός αυτό καθιστά απαραίτητο τον καθαρισμό τους, πριν τα παιδιά μπουν και πάλι στις τάξεις για μάθημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει αύριο Κυριακή (31/1) το ενδεχόμενο σε κάποια από τα σχολεία της Αττικής -και όχι μόνο- να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση και την Δευτέρα.

Τι θα γίνει με self test και απουσίες

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, στις σχολικές μονάδες που επαναλειτουργούν οι μαθητές θα πρέπει να διενεργούν ένα self-test πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο.

Oι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί προμηθεύτηκαν ήδη δωρεάν self test από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 24 Ιανουαρίου έως και 8 Φεβρουαρίου 2022. Οι γονείς μπορούσαν να πάρουν από τα φαρμακεία self test μέχρι και τη Δευτέρα 24/1.

Οι απουσίες των μαθητών από την τηλεκπαίδευση των τελευταίων ημερών δεν θα προσμετρηθούν, εφόσον οφείλονται σε αντικειμενικούς λόγους και διατυπωθεί συγκεκριμένη αιτιολογία, όπως λχ διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, διευκρίνισε το Υπουργείο Παιδείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ