Κυβέρνηση για πρόταση δυσπιστίας: Κίνηση απελπισίας από Τσίπρα – Θα του γυρίσει μπούμερανγκ


Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι η πρόταση δυσπιστίας είναι αποτέλεσμα της απελπισίας που του προκαλούν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Αναμενόμενη χαρακτηρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι την απόφαση του κ. Τσίπρα να υποβάλει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως αυτό που επιδιώκει είναι να αντιμετωπίσει, πρωτίστως, τα δικά του πολιτικά αδιέξοδα.

«Προσπαθεί να ξεφύγει, από τη γωνία όπου βρίσκεται και να συγκαλύψει την εσωστρέφεια, τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, την αμφισβήτηση των αποφάσεων του που φουντώνουν ενόψει ενόψει του Συνεδρίου του Κόμματός του. Είναι μια κίνηση άμυνας απέναντι στην εντεινόμενη πολιτική του απαξίωση και την αποτυχία της πολιτικής που έχει επιλέξει» σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι.

Στο κυβερνών ακόμα εκτιμούν επίσης πως η πρόταση δυσπιστίας είναι αποτέλεσμα της απελπισίας που του προκαλούν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, καθώς αφενός επιβεβαιώνουν την πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας και αφετέρου αποκαλύπτουν ότι όπως είχε πει ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, η μάχη που δίνει πραγματικά είναι να παραμείνει στη δεύτερη θέση. Κι ως μέσον γι’ αυτό επενδύει ξανά στην αποτυχημένη στρατηγική της καταστροφολογίας και του λαϊκισμού, της όξυνσης, της πόλωσης και του διχασμού. Μάλιστα στο γαλάζιο στρατόπεδο θεωρούν πως η συζήτηση που προκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει μπούμερανγκ για τον ίδιο.

Παράλληλα στο Μέγαρου Μαξίμου επισημαίνουν ότι στη διάρκεια της τριήμερης κοινοβουλευτικής διαδικασίας, που ξεκίνησε θα φανεί ανάγλυφα, τι εκφράζει και τι υπηρετεί ο καθένας. Θα αποδειχθεί με τεκμηριωμένα στοιχεία ότι η Ελλάδα σήμερα -χάρη στις πολιτικές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης- γίνεται πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά.

Όπως τονίζουν κυβερνητικοί παράγοντες είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία συζήτηση εφ΄όλης τη ύλης στη διάρκεια της οποίας θα αναδειχθούν οι πολιτικές της κυβέρνησης για την οικονομία και τη δυναμική ανάπτυξη που ήδη συντελείται. Για τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση τόσο των εργαζόμενων όσο και των επιχειρήσεων, την ώρα που άλλοι προσδοκούσαν λουκέτα και έκρηξη της ανεργίας. Για τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Για την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ