Παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή: Ή είστε κατσαπλιάδες στις διαδικασίες σας ή μας λέτε ψέματα


Την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε η τοποθέτηση του υπουργού πολιτικής προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη και οι αναφορά περί έλλειψης war room που εμπόδισε την καλύτερη επίδοση στους χειρισμούς του υπουργείου στην κακοκαιρία

«Ακούγοντας τον υπουργό κλιματικής κρίσης μου δημιουργήθηκαν ερωτήματα. Επειδή αυτή διαδικασία δεν είναι παράλληλων μονολόγων. Δεν είστε οικουμενικός υπουργός, είστε υπουργός της κυβερνήσεως της νέας Δημοκρατίας και οφείλετε στο ελληνικό κοινοβούλιο να δώσετε εξηγήσεις. Είπατε ότι ζητήσατε συγνώμη κι εσείς και ο κύριος πρωθυπουργός και είπατε ότι ήταν ειλικρινής. Σας άκουσα επί 20 λεπτά αλλά δεν κατάλαβα να μας υποδείξατε κάπου που να κάνατε λάθος. Γιατί ζητήσατε συγνώμη; Μας είπατε ότι δεν έχουμε ραντάρ και war room. Δεν ξέρουμε πόσα εκατοστά χιόνι θα πέσουν να σε κάθε δρόμο της Αθήνας. Η ΕΜΥ και οι επιστήμονες της χώρας τους διαψεύδουν και λένε ότι είχαμε αυτή τη φορά ένα μοντέλο το οποίο έδωσε επακριβώς το μέγεθος της κακοκαιρίας, το μέγεθος της χιονόπτωσης, την περιοχή που θα καλύψει και το χρόνο που θα έρθει» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι ακόμα και μετεωρολόγοι που ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα της νέας Δημοκρατίας, διέψευσαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο οποίος είπε ότι η εθνική μετρολογική υπηρεσία έπεσε έξω. «Δεν έκλεισε μόνο η Αττική οδός, έκλεισε και η Κατεχάκη, έκλεισε και η Μαραθώνος, η Μεσογείων που είναι τόσο νοσοκομεία εκεί. Τι έφταιξε λοιπόν; Γιατί τότε μπόρεσαν κι εσείς δεν μπορέσατε; Θα μας πείτε που έγινε το λάθος ή θα πετάτε την μπάλα στην εξέδρα. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν είχε γίνει συζήτηση περί απαγόρευσης διέλευσης των βαρέων οχημάτων κι εσείς λέτε τώρα ότι δεν υπάρχουν πρακτικά» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ή είστε κατσαπλιάδες στις διαδικασίες σας ή μας λέτε ψέματα για να αποφύγετε την ευθύνη αυτό δεν αξίζει στον ελληνικό λαό, δεν αξίζει στους Έλληνες πολίτες. Όταν ζητάτε συγνώμη θα εξηγείται το λόγο που κάνατε λάθος» είπε κλείνοντας την τοποθέτηση του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ