“Ρινγκ” η Βουλή: Πολάκης – Γεωργιάδης παραλίγο να παίξουν μπουνιές


Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Παύλου Πολάκη σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (30/1) στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο υπουργός Ανάπτυξης βρισκόταν με άλλους υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ στο καφενείο του Κοινοβουλίου, όταν συναντήθηκε με τον κ. Πολάκη και άρχισαν να συζητούν σε έντονο ύφος για την υπόθεση της Novartis.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

– Πολάκης: Θα τα πούμε μεθαύριο.

– Γεωργιάδης: Όποτε θέλεις.

– Πολάκης: Να φοράς τσίγκινο σωβρακάκι την Τρίτη στη συζήτηση για τον αναπτυξιακό

– Γεωργιάδης: Με απειλείς; Θα σου κάνω αγωγή ένα εκατ. ευρώ. Να μου ζητήσεις συγγνώμη για τη Novartis

– Πολάκης: Οι υποθέσεις όπως μπαίνουν στο αρχείο με τον ίδιο τρόπο ανασύρονται.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο άνδρες παραλίγο να πιαστούν στα χέρια αλλά επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και το επεισόδιο έλαβε τέλος. Από την πλευρά της ΝΔ επενέβη ο Βασίλης Σπανάκης, που στάθηκε μεταξύ των δύο, ενώ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε ο Νίκος Φίλης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε το Σάββατο για την πρόταση μομφής, ο υπουργός Ανάπτυξης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να του ζητήσει συγγνώμη έπειτα από την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Novartis ως προς την συμμετοχή του. «Για το γεγονός ότι με λέγατε κλέφτη, θα μου ζητήσετε συγγνώμη; Έχει ένας από εσάς το θάρρος να σηκωθεί και να πει συγγνώμη;» ρώτησε ο κ. Γεωργιάδης.

Ωστόσο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας απάντησε: «Ότι θεωρούμε πως έχετε πολιτική ευθύνη, σαν κυβέρνηση, κι εσείς ο ίδιος ως υπουργός Υγείας, για το σκάνδαλο Novartis, – κατ’ ελάχιστον – το θεωρούμε. Οπότε θα περιμένετε πάρα πολύ να σας ζητήσουμε συγνώμη. Δεν θα σας δώσουμε αυτή τη χαρά» είπε, με τον κ. Γεωργιάδη να σχολιάζει: «Ντροπή σου. Για τη δωροδοκία, με λέγατε ψεύτη. Και δεν ντρέπεστε».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ