22 Δεκεμβρίου 2025

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Αποζημιώσεις οχημάτων από πτώση δέντρων στον Δήμο Ηλιούπολης         

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Σε αποζημίωση των ιδιοκτητών εκείνων των οχημάτων, που υπέστησαν ζημιές από πτώση δέντρων κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας, θα προχωρήσει ο Δήμος Ηλιούπολης.

Όπως ανακοινώθηκε, οι δύο προϋποθέσεις για την καταβολή της αποζημίωσης σε όχημα είναι:

Πρώτον, η πρόκληση της ζημίας να αποδεικνύεται από δημόσιο έγγραφο, δηλαδή έκθεση βεβαιώσεως από το Βιβλίο Συμβάντων της Τροχαίας ή απόσπασμα ημερήσιου δελτίου οχήματος της Άμεσης Δράσης ή βεβαίωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ή βεβαίωση από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και δεύτερον, η ζημία να μην αποζημιώνεται από ασφαλιστική εταιρεία ή από άλλη πηγή.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που θα πρέπει να συνοδεύουν τη σχετική αίτηση για αποζημίωση προς το Τμήμα Πρασίνου του δήμου είναι: φωτοτυπία άδειας κυκλοφορίας του οχήματος ή άλλο αντίστοιχο έγγραφο, από το οποίο προκύπτουν ο ιδιοκτήτης, ο αριθμός κυκλοφορίας και ο τύπος του οχήματος (μοντέλο-παλαιότητα-κυβισμός), φωτογραφίες ως αποδεικτικό υλικό του συμβάντος, γραπτή εκτίμηση κόστους, προσφορά ή τιμολόγιο επισκευής από συνεργείο, αντίγραφο καλύψεων ασφαλιστήριου συμβολαίου.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ